mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δήλωση των εκπροσώπων στον "9,84"

Η “εργασιακή ειρήνη” χρειάζεται δύο πλευρές για να υπάρξει.

Οι απολύσεις (και οι... μηδέποτε υποβληθείσες “παραιτήσεις ”) στον “Αθήνα 9,84” δεν υπήρξαν αρκετές: έπρεπε, ως φαίνεται, να συνοδευθούν και από τον διασυρμό των συναδέλφων που απομακρύνθηκαν - με τη διαρροή στο Διαδίκτυο ονομαστικού καταλόγου, ο οποίος περιλαμβάνει προσωπικά τους δεδομένα (μισθοδοσία κ.ά.), καθώς και απαξιωτικά σχόλια, τα οποία δεν μπορεί να έχουν συνταχθεί παρά από τη διοίκηση του σταθμού.
Περνά έτσι σε “ανώτερο” στάδιο ο επικοινωνιακός πόλεμος που έχει ήδη ξεκινήσει με λασπολογικές αναφορές σε ανώνυμα μπλογκς, εις βάρος συναδέλφων είτε που απομακρύνθηκαν είτε που παραμένουν, αποδεικνύοντας ότι το παιχνίδι, πολιτικό και οικονομικό, που παίζεται στην πλάτη του “Αθήνα 9,84”, είναι μεγάλο και χωρίς αρχές.
(“Ο Αθήνα 9,84 είναι πια ανέκδοτο. Να κλείσει” απεφάνθη εντύπως την Πέμπτη εκδότης με φιλοδοξίες μεγαλοπαράγοντα στην πόλη...)
Ωστόσο, τα χειρότερα προέρχονται από επίσημα χείλη, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων σε... προεκλογικούς τόνους και επί καθημερινής σχεδόν βάσεως συνεχίζει να απαξιώνει τον δημοτικό ραδιοσταθμό εμφανίζοντάς τον ως “βαρίδι” και “εξιλαστήριο θύμα” για το συνολικό έργο του Δήμου. Δηλώνει λ.χ. ότι χάρη στις περικοπές στον “Αθήνα 9,84” (υπολογίζονται σε 6 εκατ. το 2011) θα ενισχυθούν οι δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες – όταν στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του δημάρχου ανακοινώθηκε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του Δήμου θα περικοπεί από τα 990 ευρώ στα 818 εκατομμύρια ....

Επιπλέον, όπως υπενθυμίζει η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, ο κ. Καμίνης προαναγγέλλει “μοιρολατρικά” τη μετατροπή των δημοτικών ΜΜΕ σε Α.Ε. τον Ιούνιο (και άρα τη δραματική συρρίκνωση ή ενδεχομένως την ιδιωτικοποίησή τους), όταν η παράταξή του προεκλογικά δεσμευόταν να συνεργασθεί με τους φορείς των εργαζομένων για την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.

Ας μη σπεύδει λοιπόν ο κ. δήμαρχος να προεξοφλεί τη “στήριξη” των εργαζομένων του “Αθήνα 9,84”: η “εργασιακή ειρήνη” χρειάζεται δύο πλευρές για να υπάρξει.



Σε ό,τι μας αφορά προσωπικά (και σε αυτό θεωρούμε ότι εκφράζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων) πιστεύουμε ότι το μέλλον του “Αθήνα 9,84” εξασφαλίζεται μόνο με μια τοποθέτηση αρχών, που να αναδεικνύει τις δυνατότητες των δημόσιων μέσων, να αναζητά την καλή μαρτυρία και τη στήριξη της κοινωνίας και να προκρίνει τη συλλογική στάση - με έμφαση στην υπεράσπιση των πιο ευάλωτων.

Καλούμε δε την ΕΣΗΕΑ να υπερασπισθεί επιτέλους, αν όχι τις θέσεις εργασίας τουλάχιστον την επαγγελματική αξιοπρέπεια των μελών της.

08/03/11

Ελευθερία Κουμάντου
(εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ)

Κώστας Ράπτης
(εκπρόσωπος “Αθήνα 9,84” στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: