mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μειώσεις, απλήρωτοι, λουκέτα, απολύσεις. Όλα τα μέτωπα άνοιξαν

Χαμός στο "Έθνος" μέρος 2ον. Σήμερα ανεβαίνει σύσσωμο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για 2η φορά στο "Εθνος". Αιτία οι χθεσινοβραδυνές εξελίξεις. Όπως έγραψε και το blog zoornalistas.blogspot.com ο Φώτης Μπόμπολας απείλησε με απόλυση όποιον δεν δηλώσει το δεύτερο ρεπό ενώ έδωσε εντολή να αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου ενοποίησης. "Η ιδιοκτησία του «Πήγασου» ξεκαθάρισε πως όποιος εργαζόμενος έχει αντιρρήσεις και δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις αυτές μπορεί να περάσει απ' το λογιστήριο!..
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ που τους πρότεινε να μην υποχωρήσουν και να μην δηλώσουν τα ρεπό όπως τους έχει ζητηθεί από την ιδιοκτησία. Ο Φώτης Μπόμπολας θύμωσε και διαμήνυσε οργισμένα ότι όποιος δεν δηλώσει το ρεπό του, πρέπει να πάει δίχως δεύτερη κουβέντα στο.... λογιστήριο και να πάρει την αποζημίωσή του, γράφει το blog.
Η ΕΣΗΕΑ συζήτησε σήμερα το θέμα, χαρακτηρίζει παράνομες τις ενέργειες Μπόμπολα και προειδοποιεί τα διευθυντικά στελέχη πως αν προχωρήσουν σε λίστες με ρεπό θα διαγράφονται αυτόματα από την Ένωση.
Και καθώς στο ΔΣ συζητήθηκαν και τ' άλλα ανοιχτά μέτωπα, όπως του Alter για κήρυξη απεργίας, της Αυριανής που παραμένουν απλήρωτοι, τα λουκέτα και οι απολύσεις στον "Αθήνα 9,84", δεν αποκλείεται την άλλη εβδομάδα να πάμε ως κλάδος σε γενικευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.


Η πρόταση για απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ φαντάζει πλέον ως η μόνη απάντηση στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ που έχουν εκλάβει την μη παρέμβαση των σωματείων ως αδυναμία και διάλυση.Θυμίζουμε ότι ήδη απόφαση για απεργία διαρκείας πήραν οι τεχνικοί της τηλεόρασης της ΕΤΙΤΑ, ως απάντηση στην αδιαλαξία των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Το επόμενο βήμα, όπως όλα δείχνουν είναι η συνεργασία και συμπόρευση όλων των εργαζομένων στον κλάδο των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: