mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δυο ρεπορτάζ, δυο εκτιμήσεις για τη σημερινή συγκέντρωση

Πρακτικά η μάχη συνεχίζεται τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Διασωματειακού. Αν όντως γίνουν συνελεύσεις στα ΜΜΕ με συγκεκριμένη όμως πρόταση δράσης και συγκεκριμένη στάση έναντι των εκδοτών, θα τεθούν και οι όροι της παρατεταμένης κινητοποίησης.Οι ημερομηνίες πάντως για 2 48ωρες απεργίες έχουν ήδη δοθεί...

Στο κλειστό γήπεδο του Πανελλήνιου, συγκεντρώθηκαν στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ, απεργοί από όλες τις ειδικότητες εργαζομένων. Προφανώς αν αρκετά από τα κλαδικά σωματεία είχαν οργανώσει περιοδείες στους χώρους δουλειάς πριν τη συνέλευση και δεν είχαν απογοητεύσει με τη στάση τους σε αρκετές πρόσφατες μάχες αρκετούς εργαζόμενους, θα μπορούσαμε να μιλάμε και για συμμετοχή μεγαλύτερη των 1.000 – 1.200 ατόμων που τελικά έδωσαν το παρόν.
(...)



Επί του διαδικαστικού της συγκέντρωσης – συνέλευσης, το άνοιγμα έγινε από τους προέδρους των ομοσπονδιών (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου) και της ΕΤΗΠΤΑ. Στις εισαγωγικές ομιλίες ανακοινώθηκε η απόφαση του διασωματειακού για κλιμάκωση, αρχικά με δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες. Από αυτά που ξέρουμε γιατί οι ίδιοι τα έχουν δηλώσει δημόσια, οι ημερομηνίες είναι για 30, 31, Μάρτη και 2, 3 Απρίλη, ενώ σχετική απόφαση έχει λάβει και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Επίσης απόφαση για απεργία διαρκείας έχει λάβει το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ και ανάλογη απόφαση, εξουσιοδότησης του ΔΣ να κινηθεί στα πλαίσια του διασωματειακού, έχει λάβει και η συνέλευση της ΕΤΕΡ.Επίσης μίλησαν εργαζόμενοι από το ΔΟΛ, τον Σκάι, το ALTER, τις Αττικές Εκδόσεις, το διαδίκτυο, τον Πήγασο, την Καθημερινή, την Εξπρές, την Απογευματινή, κλπ
Δεν έλειψαν και οι εντάσεις για αποφάσεις (κυρίως της ΕΣΗΕΑ) που έρχονταν σε αντίθεση με τις διαθέσεις του κόσμου σε αγώνες της τελευταίας περιόδου.
Γενικά όσοι μίλησαν από χώρους που το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, έδωσαν και τον τόνο, στο προς τα πού πρέπει να κινηθούμε το επόμενο διάστημα.
(όλο το κείμενο στο http://financialcrimesnews.blogspot.com/

Και η εκτίμηση από την Κατάληψη της ΕΣΗΕΑ

Περίπου 800 απεργοί από όλους τους κλάδους των ΜΜΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ και συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του Πανελληνίου, έχοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα ξαναπαιχτεί το ίδιο χιλιοπαιγμένο παιχνίδι στις πλάτες τους και θα καταφέρουν να φύγουν με μια συγκεκριμένη απόφαση που συμπυκνώνεται σε 2 λέξεις: ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.
(...)
Η αλήθεια είναι ότι οι ενώσεις των γραφειοκρατών βρίσκονται μπροστά σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: από τη μια η επίθεση των αφεντικών που καταργεί τον πρότερο θεσμικό ρόλο τους, από την άλλη η πίεση των απεργών να κηρυχθούν κινητοποιήσεις διαρκείας που μπορεί να οδηγήσουν στο ξεπέρασμα της χρόνιας συνδικαλιστικής ξεφτίλας και στην από τα κάτω οργάνωση μιας αγωνιστικής ταξικής δομής που θα ενοποιεί όλους τους εργαζόμενους στην βιομηχανία των ΜΜΕ. Και στις δυο περιπτώσεις ο θεσμικός θάνατος των εργατοπατέρων είναι βέβαιος (εμείς προτιμάμε τη δεύτερη εκδοχή) και γι’ αυτό αυτοί προτιμούν να παίρνουν ανάσες ζωής, αναβάλλοντας την τελική αναμέτρηση (σήμερα μας παρέπεμψαν στην συνέλευση του Διασωματειακού τη Δευτέρα και σε γενικές και αόριστες συνελεύσεις στα μαγαζιά, που χωρίς συγκεκριμένη αγωνιστική πρόταση όλοι ξέρουμε ότι αποτελούν το γήπεδο των εργοδοτικών ρουφιάνων).
Όλο το κείμενο στο http://katalipsiesiea.blogspot.com/2011/03/1703.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: