mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η μέρα , που αποχαιρετήσαμε τον Ηλία...

Χαρακτικό Α.Τάσσου
Μάνα ….κουράγιο !!!
Φίλοι του Ηλία από τα παλιά και όχι μόνο.
Ξηροκάμπι Λακωνίας, 30 Μαρτίου 2011.

Η μέρα , που αποχαιρετήσαμε τον Ηλία …..

(μια επιστολή από τους φίλους του Ηλία που σήμερα τον αποχαιρέτησαν)

Μια υπόσχεση δώσαμε σήμερα , οι φίλοι και οι συνάδελφοι από όλα τα ΜΜΕ του λεβέντη δημοσιογράφου , Ηλία Ματθαίου στην 80χρονη μητέρα του, την κ. Γεωργία ,
Εκεί, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, όπου βρεθήκαμε , για να αποχαιρετήσουμε τον Ηλία, μαζί με ολόκληρο το χωριό του.
Η γενναία μητέρα του , που έχει περάσει πολλά στη ζωή της και έβγαινε πάντα ηρωίδα, με πόνο αβάσταχτο για τον γιό-θησαυρό που έχασε ξαφνικά , μας είπε, πως
στην μνήμη του παιδιού της , το μόνο, που σκάφτεται και ανησυχεί , είναι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ , που δοκιμαζόμαστε σκληρά …
Η κ . Γεωργία Ματθαίου, είπε , ότι, μετά το τραγικό μαντάτο για τον Λιά της
τηλεφώνησε στον διευθυντή της εφημερίδας «Έθνος»,, τον κ. Τσεκούρα και του καταλόγισε ευθύνες για την πίεση, που ασκείτο στον γιό της, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Μια τελευταία της κουβέντα στον διευθυντή μας έκανε όλους, όσους είχαμε μαζευτεί γύρω της, γιατί μας κάλεσε να μας μιλήσει, να κλάψουμε από βαθειά συγκίνηση.


Και να καταλάβουμε γιατί ο Ηλίας, με έναν πατέρα-ήρωα κι αγωνιστή και μια μάνα, πούμαθε να δίνει αγάπη και κουράγιο σε όλους, ήταν μια ζεστή αγκαλιά κι ένα χαμόγελο αγάπης και ζεστασιάς μοναδικής, που δεν θα αναπληρωθεί ποτέ σε αυτόν τον δικό μας χώρο και από κανένα ….

Η κ. Γεωργία του είπε του κ. Τσεκούρα:

Στην μνήμη του Ηλία μου, του θησαυρού, που κρατάω μέσα μου για πάντα, τουλάχιστον να μην ξαναγίνει καμία απόλυση πλέον στην εφημερίδα»

Η μάνα του Ηλία Ματθαίου έγινε μάνα ….κουράγιο για όλους μας.

Μέσα στον πόνο της τον αβάσταχτο , έκανε αυτό, που πάντα έκανε ο Ηλίας Ματθαίος για όλους τους συναδέλφους, δημοσιογράφους, τεχνικούς , λιθογράφος, όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Νοιάστηκε τα υπόλοιπα παιδιά της, γιατί,όλοι εμείς έτσι νοιώσαμε, πως αποκτήσαμε μια μάνα στο Ξηροκάμπι.
Την γενναία μητέρα του αγωνιστή, του φίλου μας, του Ηλία Ματθαίου !!!









Δεν υπάρχουν σχόλια: