mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νόμος είναι η απαίτηση του εργοδότη!

Λοιπόν η νεότερη εξέλιξη στο συγκρότημα Μπόμπολα είναι ότι οι αθλητικοί συντάκτες μετά από αντίσταση τριών εβδομάδων, υπέκυψαν στους εκβιασμούς εργοδοσίας και αποδέχθηκαν να κάθονται δυο μέρες την εβδομάδα(ρεπό) προκειμένου να εργάζονται όλοι την Κυριακή με μειωμένες αποδοχές. Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ καλείται να αποφασίσει πως θα απαντήσει στην πρόσκληση Μπόμπολα ή αν θα υλοποιήσει την απειλή της για διαγραφές διευθυντικών στελεχών.
Το συνολικό, αρχικό σχέδιο προβλέπει την ενοποίηση των αθλητικών τμημάτων όλου του ομίλου και τη δημιουργία ενός αθλητικού newsroom, την περικοπή των επιμισθίων και τη μείωση της αμοιβής για εργασία την Κυριακή σε 75% έναντι 175%, με παράλληλη χορήγηση ενός ρεπό στη διάρκεια της εβδομάδας. Και παράλληλα τη μείωση των αμοιβών κατά 15%. Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην συναινέσουν και από Φώτη Μπόμπολα να μην επιμείνει στις μονομερείς ρυθμίσεις.
Στη Θεσσαλονίκη η αντίστοιχη Ένωση Συντακτών αποδέχθηκε τη μείωση κατά 12,5% των αποδοχών των εργαζομένων στον "Αγγελιοφόρο" των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Μπακατσέλου, δίνοντας τη συναίνεση του σωματείου για την πρώτη επίσημη επιχειρησιακή σύμβαση στο δημοσιογραφικό κλάδο.

Και παράλληλα με δικαστική απόφαση κρίθηκε σύννομη η εκ περιτροπής εργασία και την απασχόληση μερικές μόνο ημέρες την εβδομάδα. παρ' ότι είναι γνωστό ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί μείζον θέμα με την ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αφού ο ΕΔΟΕΑΠ δημοσίως (συνέλευση "Αγγελιοφόρου" στην ΕΣΗΕΜΘ το Σάββατο 26/2) δηλώνει πως «η τυχόν εφαρμογή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων επιφέρει τον αποκλεισμό του υπογράφοντος από τον ΕΔΟΕΑΠ! Η δικαστική απόφαση βέβαια χαρακτηρίζει ως "νομική διαφορά" την απόπειρα εφαρμογής της εκ περιτροπής εργασίας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για συνέχιση των διεκδικήσεων με άλλους-συνδικαλιστικούς-τρόπους.
Σε έναν κλάδο λοιπόν, πολυδιασπασμένο με το χάσμα ανάμεσα σε παλιούς και νέους να διευρύνεται συνεχώς, καλοπληρωμένους και κακοπληρωμένους, διπλοθεσίτες και ανέργους, εκδότες και συντάκτες, όλους κάτω από τη σκέπη ενός ενιαίου συνδικαλιστικού οργάνου, το οποίο οδηγήθηκε εσκεμμένα και εκ του πονηρού στην πλήρη απαξίωση, το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης με την άλλη πλευρά είναι από την αρχή χαμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: