mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Θέλουν να φύγουν από το Euronews επειδή μιλά ελληνικά

Τα παράλογα της πολιτικής της ΕΡΤ συνεχίζονται. Με πρόσχημα ότι θα έχει προβλήματα με το νόμο, μετά τη μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Μιχελάκη, η κρατική τηλεόραση είναι έτοιμη να φύγει από την εταιρεία του ευρωπαϊκού δορυφορικού καναλιού. Η πραγματική αιτία είναι η σφοδρή αντίδραση που συνάντηση η πρωτοβουλία του Euronews να μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα!
Έτσι έχουμε το παράδοξο το ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό κανάλι να μιλάει ελληνικά σε όλο τον κόσμο αλλά ο μέτοχος του, η ΕΡΤ να μην μεταδίδει σε ελεύθερη συχνότητα.

Άβουλο το ΔΣ της εταιρείας ενημερώθηκε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα για τους λόγους που η διοίκηση έκλεισε εντελώς το δορυφορικό σήμα του Euronews από τις ελεύθερες συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης, προκαλώντας σοκ και δυσάρεστη έκπληξη στην Κομισιόν η οποία χρηματοδοτεί την ελληνική έκδοση του για τα επόμενα 3 χρόνια. Στην ΕΡΤ φέρονται να ζητάνε από το Euronews να μην πληρώνουν συνδρομή, περίπου 300 χιλιάδες ευρώ το έτος, για τη συμμετοχή τους στην ευρωπαϊκή εταιρεία και με αυτό το επιχείρημα δηλώνουν πως το «θέμα μένει σε εκκρεμότητα». Την ίδια ώρα η ΕΡΤ πληρώνει 300 χιλιάδες ευρώ για να πάρει την άδεια του BBC World να το μεταδίδει ελεύθερα στις συχνότητες της! Δωρεάν επίσης αναμεταδίδει το πρόγραμμα της γερμανικής Deutsche Welle και του TV 5. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: