mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Όταν ο Δένδιας μοντάρει στην TV

(Από το media project)
Η παραποίηση του βίντεο με τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου είναι η μια πλευρά στην επικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπέλυσε η Ν.Δ. Η άλλη πλευρά είναι οι ευθύνες των ειδησεογραφικών τμημάτων στην τηλεόραση. Αν έπαιξαν βίντεο που τους εστάλη συστημένο από τις υπηρεσίες Δένδια-Μουρούτη καταπατούν βασικές αρχές δημοσιογραφίας. Αν το μόνταραν μόνοι τους, δηλώνουν την ενεργή συμμετοχή τους στην επιχείρηση διασποράς μετεμφυλιακού κλίματος.
Η επιχείρηση παραποίησης των δηλώσεων του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντοπούλου ενορχηστρώθηκε από την επικοινωνιακή ομάδα του Αντώνη Σαμαρά στον πόλεμο του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στους τηλεοπτικούς σταθμούς μεταδόθηκαν μονταρισμένες οι δηλώσεις έτσι ώστε να προκύπτει το συμπέρασμα πως οι δηλώσεις του συνδέονται με τη βομβιστική επίθεση στο αυθαίρετο Mall. Γιατί αυτό βολεύει αυτή τη στιγμή τον Αντώνη Σαμαρά και το επιτελείο του.
Επειδή όμως δεν βρισκόμαστε στη δεκαετία του '70 ή του '80, το βίντεο με τις δηλώσεις του βουελυτή είναι αναρτημένο στο you tube και σε εκατοντάδες ιστοσελίδες. Προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως είπε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Εξηγεί είναι τιτι είναι κατ΄αυτόν “βία” και “ανομία” καλώντας τον κόσμο, να αποφύγει τα όπλα και να ενσωματώσει την οργή του σε “κίνημα δημιουργικό” εντός ΣΥΡΙΖΑ (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oLJwtjtICts#!).
Το μοντάζ είναι η ιδεολογία στο ρεπορτάζ ή την ταινία, κάτι που γνωρίζουν και υπηρετούν επικοινωνιακά επιτελεία και ειδησεογραφικοί μηχανισμοί.
Σε αυτή την περίπτωση όμως είναι η απόλυτα χοντροκομμένη παραποίηση.Το ερώτημα απευθύνεται τόσο στους τηλεοπτικούς σταθμούς όσο και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης:
Τα επιτελεία των τηλεοπτικών ειδήσεων αποδέχθηκαν να μεταδώσουν μονταρισμένο από τη ΝΔ υλικό;http://(http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zvsbwkqARAU
Ή το μόνταραν μόνοι τους επιλέγοντας τις σκηνές που θα βγάλουν στον αέρα, υπακούοντας στις εντολές των πολιτικών τους "πηγών";

Δεν υπάρχουν σχόλια: