mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Απολύσεις υπό το φως των κεριών στα ΜΜΕ

Από το media project

Η τρίτη φάση ξεκαθαρίσματος στα ΜΜΕ ξεκίνησε με όρους κρίσης...Το ρεύμα πέφτει στον ΑΝΤ1 και ρίχνει μαύρο στην ψηφιακή(!) εικόνα του καναλιού για μια ολόκληρη ώρα. Φυσικά και έχει απολυθεί η πλειονότητα των τεχνικών και το κανάλι στοχεύει να βγάζει τον αέρα με ενοικιαζόμενους.Στο "Έθνος" πολλοί συντάκτες διαγκωνίζονται για μια θέση δίπλα στον εκδότη που θα απολύει αλα καρτ.

Για να τα πάρουμε από την αρχή. Ο ΑΝΤ1 βγήκε χθές βράδυ off εξαιτίας ενος πρωτοφανούς τεχνικού προβλήματος. Κοινώς έπεσε η τάση και αυτό οδήγησε σε βραχυκύκλωμα στον 4ο όροφο. Το κανάλι γύρισε μετά από πολύ ώρα σε χειροκίνητη λειτουργία, στο δίκτυο της ψηφιακής έπαιζε βίντεο χωρίς σήμα, δηλαδή μπάχαλο.
Στο κανάλι προγραμματίζουν έκτακτη σύσκεψη για να διαπιστωθεί το τεχνικό πρόβλημα και ποιος έχει ευθύνη.Μάλλον πρέπει να δουν πόσους ακριβώς τεχνικούς έχουν απολύσει και με πόσους βγαίνει το πρόγραμμα στον αέρα.

Το πρωτοφανές black out δείχνει μεταξύ άλλων και το μέγεθος της απαξίωσης ανθρώπων και μέσων από τους καναλάρχες, τη στιγμή που εμφανίζονται παντοδύναμοι να διαπραγματεύονται πολιτική και οικονομική ισχύ και να υπαγορεύουν πολιτικές στους κυβερνώντες.
Σε αυτό το σημείο σχετίζεται και η φανομενικά άσχετη υπόθεση του νέου γύρου απολύσεων στο συγκρότημα Μπόμπολα. Στην "Ημερησία" απολύθηκαν 3 δημοσιογράφοι, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε για σήμερα 24ωρη απεργία σε όλο το συγκρότημα και οι "συνάδελφοι" των απολυμένων στο "Έθνος" ζήτησαν να ανακληθεί η απεργία. Όπως και ενημέρωση από τη διοίκηση για το αν υπάρχουν σχέδια περικοπών... Δηλαδή μέσα σε 3 χρόνια χάθηκαν περί τις 600 θέσεις εργασίας στον όμιλο Μπόμπολα και όσοι απέμειναν θέλουν να ρωτήσουν αν θα φύγουν κι άλλοι. Γνωρίζουν προφανώς ήδη την απάντηση, μιας και οι απολύσεις άρχισαν από τα διπλανά τους γραφεία. Της "Ημερησίας".

Ο εκδότης προχωρά τα σχέδια του, να συρρικνώσει το προσωπικό και τα μέσα (όπως συμβαίνει στην τηλεόραση). Οι εφημερίδες του όπως το πιστοποιούν και οι υποταγμένοι η φοβισμένοι δημοσιογράφοι μπορούν να κυκλοφορούν και με το 1/3 των εργαζομένων. Μικρή σημασία έχει τι θα γράφουν αυτές οι εφημερίδες ή αν θα τις αγοράζουν οι αναγώστες. Σημασία έχει πως το συγκρότημα θα έχει τίτλους εφημερίδων και εξουσία να εμπορεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: