mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Επιστολές για τα ημερολόγια και την "Ε'"


Αναρτούμε τις δύο επιστολές-αιτήματα που πρωτοκολλήθηκαν σήμερα Δευτέρα προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού Ιδρύματος.


ΘΕΜΑ: Η ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε η διεύθυνση και η διοίκηση της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» δίνει την Τρίτη 08/01/2013 συνέντευξη τύπου στις 13.00 η ώρα για την επανέκδοση της εφημερίδας. Η επανέκδοση της εφημερίδας γίνεται χωρίς να έχει εξασφαλιστεί τίποτα σχετικά με τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των 800 περίπου εργαζομένων στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δημοσιογράφοι.
Η διεύθυνση και διοίκηση της Ελευθεροτυπίας δεν ανταποκρίθηκε καν στο αίτημα του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για συνάντηση στην οποία θα αποσαφηνιζόταν ενδεχομένως η θέση της όσον αφορά τις οφειλές εκατομμυρίων ευρώ προς τους εργαζόμενους, ενώ δεν έχει προσέλθει καμιά φορά στις τριμερείς συναντήσεις στο υπουργείο Εργασίας.

Επιπλέον στην υπό έκδοση Ελευθεροτυπία έχουν αποκλειστεί συνάδελφοι που παραμένουν σε επίσχεση, ενώ την ίδια στιγμή καλούνται άλλοι να υπογράψουν, κάτω από το βάρος της επί πολύ καιρό απλήρωτης εργασίας και ανεργίας, ατομική σύμβαση με άλλη εταιρία, θέτοντας σε κίνδυνο τα ίδια τα δικαιώματά τους. Θεωρώντας πρόκληση να επανεκδίδεται μία εφημερίδα που έγραψε ιστορία στον ελληνικό τύπο με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα με το προκλητικό διαφημιστικό σλόγκαν, «ζωή με δανεικά ή ζωή με ιδανικά», την ώρα που οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από ένα χρόνο. Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο να μετάσχει και να καλέσει τους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία, νυν και πρώην, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει αναγγείλει η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, για την Τρίτη 12 μ.μ. έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, στην οδό Μίνωος 10-16.
Η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων όσων έφυγαν θεωρούμε ότι είναι εκ των ουκ άνευ για την επανέκδοση της εφημερίδας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή
Μωυσής Λίτσης



ΘΕΜΑ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΣΗΕΑ


Προς Διοικητικό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ      
 Διοικητικό Συμβούλιο Μορφωτικού Ιδρύματος


Συνάδελφοι

 Όπως πληροφορηθήκαμε τηλεφωνικά από αγανακτισμένους συναδέλφους, σε πρωινή εκπομπή του BHMA FM στις 04/01/2013, (κατονομάζοντάς μας τους Β. Χιώτη, Ν. Παπαδόπουλο και τον συμμετέχοντα βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και άλλο ένα πρόσωπο που δεν πρόλαβαν να συγκρατήσουν το όνομά του),   καλούσαν ακροατές να στείλουν SMS με χρέωση τουλάχιστον ένα ευρώ, για να πάρουν ένα από τα δέκα ημερολόγια της ΕΣΗΕΑ που είχαν στη διάθεσή τους.  Τα ημερολόγια της ΕΣΗΕΑ όπως όλοι γνωρίζουμε τυπώνονται για τα μέλη της (και πληρώνονται από αυτά μέσω των συνδρομών) και χορηγούνται αποκλειστικά σε αυτά ή και σε κάποια αδελφό σωματεία στο χώρο των ΜΜΕ. Στην περίπτωση του BHMA FM έχουμε να κάνουμε σαφώς με εμπορική πράξη και έσοδα για εταιρία με τη  χρήση των ημερολογίων που πληρώθηκαν από τις συνδρομές των συναδέλφων. Προφανώς δεν φταίει ούτε το Μορφωτικό Ίδρυμα που τα τύπωσε, ούτε οι εκπρόσωποι που τα πάνε (και σωστά) στους χώρους δουλειάς, αλλά όσοι συμπεριφέρονται, λες και τα υλικά της ΕΣΗΕΑ είναι τσιφλίκι τους. Αν αύριο κάνουν το ίδιο άλλες 30 εκπομπές, ποιό θα είναι το αποτέλεσμα;

 Καλούμε λοιπόν το Μορφωτικό Ίδρυμα και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να προβούν σε σχετική σύσταση ώστε να αποτραπεί στο μέλλον παρόμοια χρήση των ημερολογίων από συναδέλφους που κάνουν εκπομπή ή άλλους φορείς, για σκοπούς που δεν αφορούν την σκοπιμότητα της έκδοσης του ημερολογίου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Μωυσής Λίτσης-Ταμίας ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΣΗΕΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια: