mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

"Κατέλαβαν" τις συχνότητες, κομπάζουν με τον επαρχιωτισμό τους

<<Δεν ξέρω πόσο κακό έκανε στη χώρα τα τελευταία 22 χρόνια η κατάληψη της Βίλας Αμαλίας, ξέρω πόσο κακό -πολιτικά και πολιτιστικά μαζί- έκανε στη χώρα τα τελευταία 23 χρόνια η κατάληψη των τηλεοπτικών συχνοτήτων από τους γνωστούς άγνωστους ολιγάρχες>>.
Εκπομπή για την "Κατάληψη" του Κώστα Γαβρά στην κρατική τηλεόραση. Όπα, να μια διαφορετική, μέρες που 'ναι, εκπομπή. Θα δούμε, θα ακούσουμε, θα μάθουμε...Αμ, δε.
Η πολύ ενδιαφέρουσα ανάγνωση του oldboy επί των όσων συζητήθηκαν σε αυτή την εκπομπή, πείθει και τον πλέον αισιόδοξο. Ελπίδα για κάτι διαφορετικό δεν υπάρχει.
Διαβάζουμε:
<<Κι αυτό είναι δείγμα του γενικότερου επαρχιώτικου βλέμματος των εδώ φωταδιστών: αφενός μιλούν εξ ονόματος της Ευρώπης ακόμη κι όταν η ίδια η Ευρώπη το κάνει διαφορετικά και όχι όπως μας λένε εκείνοι, ή ακόμα κι όταν η Ευρώπη συζητάει θέματα που δεν τους πολυβολεύουν (για παράδειγμα πόσοι απ' αυτούς έχουν ασχοληθεί με τη σωρεία δημοσιευμάτων μεγάλων ξένων ΜΜΕ για την αστυνομική βία ή την ασυδοσία της ελληνικής ελίτ;), 
κι αφετέρου προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν να μην σηκώσουμε στιγμή το βλέμμα από την sui generis ελληνική κοινωνία και να μην ασχοληθούμε με την γενική εικόνα -ακόμα κι όταν, όπως εδώ, το προς συζήτηση θέμα είναι μια ταινία που κοιτάζει τη γενική εικόνα-, αφού ως γνωστόν ο καπιταλισμός είναι αήττητος, το τέλος της Ιστορίας έχει επέλθει κι όλα τα υπόλοιπα είναι υλικό για χάχανα.
Και μετά τον λόγο παίρνει ένας 37χρονος ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (που παραταύτα δηλώνει μη πολιτικός και ότι ζει από τη δικηγορία, αλλά οκ, δεν θα κολλήσουμε εκεί), ο οποίος μας εξηγεί πως έχει δει έργα του Γαβρά, και το «Ζ» και το «Αμήν» έχει δει, και πως η υπερβολή στην τέχνη και στις ταινίες σας μπορεί να είναι καλή, κύριε Γαβρά, αλλά η πολιτική είναι άλλο πράγμα, στην πολιτική η υπερβολή δεν είναι καλός σύμβουλος, ποιά υπερβολή τον διακόπτει ο Γαβράς, τα έργα μου δεν τα χαρακτηρίζει η υπερβολή, στα έργα μου προσπαθώ να καταγράψω την αλήθεια, κάτι πάει να ψελλίσει ο οννεδίτης δικηγόρος ευρωβουλευτής, πως οι τράπεζες δεν είναι αυτόνομες από τους πολιτικούς και πως με την ανακεφαλαιοποίηση ας πούμε οι τραπεζίτες χάνουν, και είναι υπερβολή να λέμε ότι όλα γίνονται για τις τράπεζες,.........
Ολόκληρο το άρθρο στο oldboy 

Δεν υπάρχουν σχόλια: