mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Το TV 100 ανέτρεψε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τη Digea


Υπέγραψε το TV100 με την Digea μετά από συνεδρίαση θρίλερ και έγκριση Μπουτάρη

Αναδημοσίευση από το radiofono.gr 

Μετά από μία μαραθώνια νυχτερινή συνεδρίαση, με εκβιαστικά διλήμματα και οριακή πλειοψηφία, «υπέκυψε» η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης στις πιέσεις να ενταχθεί επί πληρωμή στο ψηφιακό μπουκέτο της Digea. Η απόφαση αυτή, που στηρίχθηκε από την παράταξη Μπουτάρη, ανέτρεψε τις αντιμονοπωλιακές κινήσεις του τελευταίου μήνα, στις οποίες είχαν συνταχθεί πλήθος περιφερειακών καναλιών, έχοντας κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα, μια απόφαση δημοτικού Συμβουλίου και μια σύγκλιση της επιτροπής διαφάνειας της Βουλής.
Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 20 Νοέμβρη, η Digea είχε στο πρόσωπο του TV100 έναν ισχυρό αντίπαλο, που έθετε σε κίνδυνο την αποκλειστικότητά της ως ψηφιακού παρόχου, καθώς μαζί με τα υπόλοιπα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας είχαν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα που τους επέτρεπαν να συνεχίσουν να εκπέμπουν αυτόνομα από τις παλιές συχνότητες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, λίγες ώρες δηλαδή πριν την προθεσμία που είχε τεθεί για την «πλήρη ψηφιακή μετάβαση», συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΠΘΕ). Αιτία ήταν έγγραφο-τελεσίγραφο που έφτασε από την Αθήνα και απειλούσε ότι θα πέσει «μαύρο» στη δημοτική τηλεόραση, αν εντός των επομένων ωρών δεν προέκυπτε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στη δημοτική παράταξη Μπουτάρη, όπως ο Αθανάσιος Μπαρμπουνάκης αποδέχτηκαν τα επιχειρήματα της Digea, όπως πχ ότι κατά τη πραγματοποίηση της μετάβασης στη νέα συχνότητα σε δεύτερο χρόνο, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης και όχι στην επίσημη ημερονηνία της 21ης Νοέμβρη, ενδέχεται να μην έχουν ενημερωθεί σωστά οι τηλεθεατές και κατά συνέπεια να μην επανασυντονίσουν τους δέκτες τους ώστε να πιάσουν το δημοτικό κανάλι.

Τελικά, μετά από μια δίωρη συνεδρίαση, ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία 4-3 η πρόταση να υπογραφεί η σύμβαση με την Digea, καθώς με την πλευρά αυτή συντάχθηκε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ.

Στη λήψη της απόφασης συνέβαλε το ότι ο εκπρόσωπος της Digea κατέθεσε βελτιωμένη οικονομική πρόταση, η οποία έριχνε το μηνιαίο ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η ΔΕΠΘΕ στην Digea για την αναμετάδοση του σήματός της. Την βελτιωμένη αυτή οικονομική πρόταση ωστόσο χαρακτήρισε προσχηματική ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, καθώς όπως είπε η Digea όφειλε ούτως ή άλλως να παράσχει ανταλλάγματα, καθώς χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της δημοτικής τηλεόρασης στο Φιλίππειο και σε άλλα κέντρα εκπομπής.

Μεταξύ άλλων ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης κατηγόρησε τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μπουτάρη ότι με τη στάση τους αντιτάθηκαν και στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (10 Νοέμβρη) η οποία απορρίπτει συνεργασία με την Digea, ενώ αυτοί ισχυρίστηκαν ότι σύμφωνα με τη δικιά τους αντίληψη, μια τέτοια απόφαση «ερμηνεύει» ορθά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

- See more at: http://www.radiofono.gr/node/4644#sthash.Ui6FXpkH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: