mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Το the Press Project εκδίδει τα LuxLeaks με τη βοήθεια μας


Ένα νέο περιοδικό γεννιέται και θα έχει πολλούς εκδότες...
(Να το στηρίξουμε για να το διαβάσουμε) 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βγει στα περίπτερα ένα περιοδικό από τους… αναγνώστες του. Το ThePressProject θα προχωρήσει στη δημοσίευση του φακέλου LUXLEAKS με την έκδοση του περιοδικού «ειδικού σκοπού» TMP (TheMagazineProject) αλλά οι εκδότες θα είναι πολλοί και απαιτητικοί.
Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα του Debtocracy και την στήριξη του σήματος της ΕΡΤ αυτή τη φορά το ThePressProject κάνει ένα βήμα ακόμα παραπέρα και προχωράει στην έκδοση ενός περιοδικού για όσα δεν λένε τα άλλα ΜΜΕ. Και επειδή για να μιλήσεις για όλα πρέπει να μην έχεις καμία εξάρτηση το TPP ζητάει από τους πολίτες να γίνουν αυτοί οι εκδότες και άρα οι εγγυητές του ρητού “η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης”.

Το 1ο περιοδικό θα κυκλοφορήσει τις πρώτες ημέρες το Δεκέμβρη (64+4 τετράχρωμες σελίδες σε τιράζ 17.000). Θα περιέχει όλο το ιστορικό του σκανδάλου φοροαποφυγής των μεγάλων πολυεθνικών και θα περιλαμβάνει το πλήρες ρεπορτάζ.

Στόχος της δημιουργίας του TMP είναι να ενημερώσει για αυτά που τα καθιερωμένα ΜΜΕ δεν θέλουν να πουν όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Με ψυχραιμία, τεκμηρίωση, άρτια οπτικοποίηση, χωρίς τίτλους που «σοκάρουν» αλλά με ερευνητικό έργο και φυσικά… θάρρος.

Το περιοδικό θα διατίθεται δωρεάν και σε δύο ηλεκτρονικές εκδόσεις. Μια πλήρη και μια ειδική για εκτύπωση σε εκτυπωτή.

Όποιος συμμετέχει στην έκδοση προσφέροντας ένα μικρό ποσό γίνεται αυτόματα συν-εκδότης, αν το επιθυμεί αναγράφεται στην ταυτότητα του ιστορικού περιοδικού και αποκτάει δικαίωμα σε δωρεάν τεύχη, ενώ τηρώντας τους όρους η έκδοση δέχεται επίσης συν-μεγαλοεκδότες (απαραιτήτως επώνυμα) και διαφημιζόμενους.

Το TMP θα δημιουργείται από την συντακτική και ερευνητική ομάδα του TPP και θα είναι διαθέσιμο στους συν-εκδότες του για σχόλια και προτάσεις. Κάθε συν-εκδότης θα μπορεί να αποσύρει το ποσό της ενίσχυσής του εφόσον δεν ικανοποιείται από το αποτέλεσμα.

Μέσα σε 2 ώρες από την ανακοίνωση του εγχειρήματος καλύφθηκε το 10% των εξόδων. Το ThePressProject ζητάει την υποστήριξη των δημοσιογράφων προκειμένου το εγχείρημα να διαδοθεί και να δώσει ως καρπό το πρώτο ανεξάρτητο έντυπο στην Ελλάδα που θα εκδίδεται από τη βάση.

Στόχος του ThePressProject είναι, εφόσον συμφωνήσουν και οι συν-εκδότες του, να παγιώσει την έκδοση του περιοδικού με ειδικές θεματικές έρευνες… αλλά αυτά είναι για αργότερα.

Προς το παρόν το TMP χρειάζεται την υποστήριξη όλων σας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.thepressproject.gr/luxleaks/details.php?aid=69128

Δεν υπάρχουν σχόλια: