mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Έχασε η ΕΕΤΤ τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των καναλιών της Σαλονίκης και υπέρ της Digea



Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά της ΕΕΤΤ!

Απέρριψε το δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών κατά των περιφερειακών καναλιών της Κεντρικής Μακεδονίας. Η ΕΕΤΤ ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να σταματήσουν οι σταθμοί την εκπομπή του ψηφιακού σήματος τους μέσω των άλλων Πάροχων δικτύου, πλην της Digea. Το επιχείρημα τους ότι πρέπει να συνεχιστεί η ψηφιακή μετάβαση με τον έναν μόνο πάροχο δικτύου που κέρδισε το ψηφιακό τηλεοπτικό φάσμα και πως η εταιρεία της Digea έχει ζημία από την εκπομπή των περιφερειακών καναλιών, δεν έπεισε το δικαστήριο. Η εκδίκαση της κύριας προσφυγής της ΕΕΤΤ ορίστηκε για τις 18 Φεβρουαρίου του 2015.
Στο μεταξύ αύριο συνεχίζεται η συζήτηση στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Κεντρική Μακεδονία. Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας έχει κλητεύσει τις αρμόδιες αρχές και τη Digea.

H EETT κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα σήμερα το πρωί κατά των καναλιών τα οποία συνεχίζουν να εκπέμπουν εκτός της Digea. Είχαν προηγουένως κερδίσει  τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των παρόχων δικτύου ζητώντας να μην κατεβάσουν τα τηλεοπτικά σήματά τους, όπως απαιτούσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνικών με έγγραφο της.
Η εκδίκαση της δική τους κύριας προσφυγής ορίστηκε  στις 19 Δεκεμβρίου.
Την ίδια ώρα χαμός φαίνεται να γίνεται στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η δημοτική εταιρεία του TV 100 με οριακή πλειοψηφία 4 έναντι 3 στο ΔΣ της εταιρείας, ανέτρεψε το ψήφισμα του δήμου Θεσσαλονίκης, συμφωνώντας να υπογράψει με τη Digea. Το δημοτικό συμβούλιο μόλις πριν δέκα μέρες βρίσκονταν στα ...κάγκελα, προειδοποιώντας ακόμη και με προσφυγές για τη διασφάλιση της περιουσίας της δημοτικής εταιρίας. Λίγες μέρες μετά το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου 4 μέλη του ΔΣ του TV 100, ανάμεσα τους και ο διευθυντής Φίλιος Στάγκος, ανέτρεψαν την απόφαση του δήμου, θεωρώντας πως είναι συμφέρον του TV 100 να υπογράψει τη σύμβαση με τη Digea η οποία τους κατέθεσε βελτιωμένη οικονομική πρόταση.

Πηγή: Digitaltvinfo

Δεν υπάρχουν σχόλια: