mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Δήλωση Αγγέλη-Χριστοδουλίδου για τους "καυγάδες" στον ΕΔΟΕΑΠ




<<Τέτοια και ανάλογα επεισόδια εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά στην διοίκηση του Οργανισμού καθώς μειώνεται ο χρόνος που μας χωρίζει από τις επόμενες εκλογές για την νέα διοίκηση του Οργανισμού>>.





Ανακοίνωση μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΕΔΟΕΑΠ Πόπη Χριστοδουλίδου (Πρόεδρος του ΤΥΠ) Γιάννης Αγγέλης (αναπληρωτής Γραμμ. και μέλος του ΤΥΠ)


Αγαπητοί συνάδελφοι
Στο τελευταίο ΔΣ διαδραματίσθηκε μία ενδεικτική των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός διοικητική κρίση που αφορά στο πλέον σημαντικό τμήμα του ΕΔΟΕΑΠ, τον Τομέα Εσόδων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο διέκοψε την συνεδρίασή του με απόφαση του προέδρου, μετά την αποχώρηση τριών μελών του Συμβουλίου που είχαν εισηγηθεί την πρόσληψη νέου Τομεάρχη στον Τομέα Εσόδων.
Η αποχώρηση των τριών μελών του Συμβουλίου είχε ως αφορμή την λευκή ψήφο του προέδρου στην πρόταση της Επιτροπής αξιολόγησης η οποία συνιστά στο ΔΣ να προσλάβει συγκεκριμένο υποψήφιο ο οποίος συμβαίνει να είναι ο νυν Ταμίας μίας εκ των Ενώσεων που συγκροτούν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Τόσο η Πόπη Χριστοδουλίδου όσο και ο Γιάννης Αγγέλης έχουν καταψηφίσει την συγκεκριμένη πρόταση καθώς θεωρούν ότι μετά την απομάκρυνση του προηγούμενου Τομεάρχη - ο οποίος είχε θεωρηθεί υπεύθυνος από το ΔΣ για την αναποτελεσματικότητα του τμήματος – το τμήμα είχε αρχίσει να δουλεύει αποτελεσματικά με εργατικότητα και αυταπάρνηση.
Αυτό άλλωστε άρχισε να φαίνεται στο αποτέλεσμα των εσόδων του Οργανισμού (Οκτώβριος) μετά το καλοκαίρι παρά το μικρό διάστημα – πέντε μήνες μαζί με το καλοκαίρι – που είχε μεσολαβήσει για να μπορέσει να επισπεύσει το τμήμα τις χρονοβόρες διαδικασίες (νομικές και άλλες) για την διεκδίκηση των οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ.
Παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία του Συμβουλίου επέμεινε στην απόφαση πρόσληψης «ανθρώπου από την αγορά» για την θέση αυτή από την οποία το ΔΣ είχε απομακρύνει τον προηγούμενο … «άνθρωπο της αγοράς» ο οποίος κόστισε πανάκριβα στον προϋπολογισμό του Οργανισμού.
Η παρατήρηση ότι μια τέτοια πρόσληψη λίγους μήνες πριν από τις επόμενες εκλογές ακυρώνει από μόνη της την έτσι κι αλλιώς αμφισβητούμενη χρησιμότητά της και δημιουργεί σκέψεις για άλλες σκοπιμότητες, δυστυχώς άφησε αδιάφορη την πλειοψηφία του ΔΣ. Προκάλεσε όμως δίκαια την οργή και την αγανάκτηση των εργαζόμενων στο τμήμα εσόδων στον ΕΔΟΕΑΠ, για καταλήξει στον …καυγά μεταξύ των υποστηρικτών της πρότασης, που οδήγησε στην ακύρωση (προς το παρόν ;) της πρόσληψης στην διακοπή του Συμβουλίου.
Τέτοια και ανάλογα επεισόδια εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά στην διοίκηση του Οργανισμού καθώς μειώνεται ο χρόνος που μας χωρίζει από τις επόμενες εκλογές για την νέα διοίκηση του Οργανισμού. Ταυτόχρονα όμως πολλαπλασιάζονται τα εμπόδια στην προσπάθειά μας να ανοίξουμε (με νέες βελτιωμένες συμβάσεις) και πάλι τις πόρτες των νοσοκομείων τα οποία τόσο ο Οργανισμός όσο και οι ασφαλισμένοι μας πληρώνουμε «χρυσά», για κάθε εισαγωγή και νοσοκομειακή περίθαλψη λόγω της ανυπαρξίας συμβάσεων.
Συνάδελφοι
Σε λιγότερο από οκτώ μήνες η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τον Οργανισμό στις μυλόπετρες του μνημονιακού προσανατολισμού των «επαγγελματικών ταμείων».
Στον λίγο χρόνο που απομένει η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να θωρακίσει τον Οργανισμό από αυτή την απειλή και όχι να της ανοίγει τον δρόμο με κάθε ευκαιρία.
Οι συνάδελφοι μέλη των Ενώσεων, εργαζόμενοι και άνεργοι, πρέπει να κινητοποιηθούν μαζί μας ενάντια σ’ αυτή την μνημονιακή απειλή στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του κλάδου στο πλευρό όλων των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: