mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Το υπουργείο Εργασίας καλεί τον ευνοημένο με δάνεια, αφερέγγυο εκδότη Αλ.Μπακατσέλο


Το υπουργείο Εργασίας καλεί τον εκδότη Αλ. Μπακατσέλο

Γράφει ο aggelioforosforum

Ενώπιον του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καλείται αύριο, Τρίτη, να παραστεί και να παράσχει εξηγήσεις για επαναλαμβανόμενη καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας ο εκδότης των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος.
Αφερέγγυος προς τους εργαζόμενους, αλλά ευνοημένος με δάνεια 14,9 εκατ. € από τράπεζες ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο κ. Μπακατσέλος οφείλει να παρουσιαστεί αύριο, στη 1 μ.μ. στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου. Εκεί, θα πρέπει να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε βάρος των 125 εργαζομένων του εκδοτικού συγκροτήματος της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και να δεσμευτεί εγγράφως για το χρόνο εξόφλησης των οφειλών που συνεχώς συσσωρεύει προς αυτούς.
Κατά του αφερέγγυου εκδότη έχουν προσφύγει από κοινού η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ) και η Ένωση Τεχνικών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Θεσσαλονίκης (ΕΤΗΠΤ-Θ). Κατόπιν προτάσεων και υποδείξεων των μελών τους που εργάζονται στον «Αγγελιοφόρο», τα τρία συνδικαλιστικά σωματεία έχουν ζητήσει να παρέμβει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, και να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε ο ασυνεπής εκδότης να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με τις διατάξεις της εργατικής και ποινικής νομοθεσίας.

Γραφειοκρατική διαχείριση

Παρά το ηχηρό όνομα του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου και τη σπουδαιότητα του θέματος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδιώκει, όπως φαίνεται, να υποβαθμίσει την προσφυγή των συνδικαλιστικών σωματείων. Έτσι, αντί να αναλάβει ενεργό ρόλο είτε ο ίδιος ο Γιάννης Βρούτσης είτε ο αρμόδιος υφυπουργός,Βασίλης Κεγκέρογλου, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει εξουσιοδοτήσει για τη γραφειοκρατική διαχείριση του όλου ζητήματος τον προϊστάμενο ενός τμήματος της αρμόδιας διεύθυνσης (Δ3).

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του 2012 έως και σήμερα ο γνωστός επιχειρηματίας και βιομήχανος παρακρατεί συστηματικά και μεθοδευμένα τις μηνιαίες αποδοχές από το δημοσιογραφικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της εταιρίας που διοικεί, τηςΕκδοτικής Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ

Ολόκληρο το ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε στο site http://agelioforum.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: