mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Δυόμιση χρόνια ομηρίας των εργαζομένων του ομίλου "Λυμπέρη"

ΠΟΕΣΥ: 
Οι προκλητικές "παρασκηνιακές" μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας του ομίλου "Λυμπέρη" ενάντια στα δικαιώματα των υπό ομηρία συναδέλφων εργαζομένων του Ομίλου σε περιοδικά και ραδιόφωνα, συνεχίζονται περισσότερο από δυόμιση χρόνια.
Η ιδιοκτησία των "Liberis Publications" με προσχηματικά δικονομικά τεχνάσματα και νομικές υπεκφυγές έχει ζητήσει μέχρι σήμερα δύο φορές την αναβολή της εκδίκασης της αγωγής των συναδέλφων, οι οποίοι -έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής τους- παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους. Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο του 2012 περίπου 200 εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, είτε σε επίσχεση εργασίας, είτε απολυμένοι χωρίς αποζημίωση, με οφειλόμενες αποδοχές άνω των 800.000 ευρώ και η εταιρεία οφείλει μόνο στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ασφαλιστικές εισφορές πλέον των 5.000.000 ευρώ.
 Ανάμεσα στις καταχρηστικές μεθοδεύσεις της εταιρείας ήταν και η με αδιαφανείς διαδικασίες μεταφορά τίτλων της εταιρείας, στον έλεγχο της εκδοτικής εταιρείας "Alpha Editions", συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά και Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.
Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και διαμαρτύρεται για τις παρελκυστικές τακτικές, που στόχο έχουν να εξαντλήσουν ηθικά και οικονομικά τους συναδέλφους. Καλεί δε τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις να σταθούν αλληλέγγυες στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συναδέλφων μας μέχρι την τελική και καθ' ολοκληρία απόδοση των οφειλόμενων δεδουλευμένων και όλων των νόμιμων αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: