mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Τον Δεκέμβριο το περιοδικό ΜΕΤΡΟ ξανά στα περίπτερα

Μετά από 9 χρόνια "σιωπής" το περιοδικό ΜΕΤΡΟ επανέρχεται στα περίπτερα. Με θέμα και αφιέρωμα στον Νοέμβρη του 1973, με φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από το περιοδικό τον Νοέμβρη του 204. Ένα ακριβώς χρόνο μετά το ΜΕΤΡΟ έβαλε αναίτια και ξαφνικά λουκέτο. Ήταν πολύ πολιτικό...

Εννέα χρόνια μετά, σχεδόν με την ίδια συντακτική ομάδα και με πολλούς νέους συντάκτες, το περιοδικό ΜΕΤΡΟ επανακυκλοφορεί. Στη διεύθυνση η παλιά του διευθύντρια Μαρία Παναγιώτου. Στους συνεργάτες ο Τζίμης Πανούσης και ο Αρκάς. Με πολιτική τοποθέτηση και θέση και ρεπορτάζ για την κοινωνία και τον πολιτισμό.
Το ίδιο το περιοδικό δίνοντας ραντεβού με τους αναγνώστες του γράφει:

<<Τον Νοέμβριο του 2004 το περιοδικό ΜΕΤΡΟ δημοσίευσε μία μεγάλη αποκλειστικότητα: φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τη χούντα αμέσως μετά τη σφαγή της 17ης Νοέμβρη του 1973 στους χώρους του Πολυτεχνείου, για να ενισχύσουν την προπαγάνδα της.
 Οι φωτογραφίες διασώθηκαν από τον άνθρωπο που τις τράβηξε. Τουλάχιστον κάποιες από αυτές. Αποτελούν σήμερα άλλο ένα στοιχείο απόδειξης των ανατριχιαστικών εγκλημάτων της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2005, η λειτουργία του περιοδικού ΜΕΤΡΟ ανεστάλη απότομα. Η ιστορία αποδεικνύει πως επρόκειτο απλώς για μια… προσωρινή αναστολή λειτουργίας. Κι ας κράτησε εννέα χρόνια. Ανατρεπτικό, ευαίσθητο, χιουμοριστικό, νεανικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό… Διαλέξτε μια λέξη για να περιγράψετε την ανάμνησή σας από το περιοδικό ΜΕΤΡΟ. Αυτός θα είναι και ο λόγος για να το επιλέξετε ξανά, αφού από τον επόμενο μήνα κυκλοφορεί και πάλι στα περίπτερα. Καλή αντάμωση!>>. 
Καλοτάξιδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: