mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Στη Λέσβο πάντως νίκησαν

Επιτέλους δικαίωση...γράφει ο φίλος Θράσος Αβραάμ στη σελίδα του στο fb. Ο πρών εκδότης τους, των "Αιολικών Νέων" που τους άφησε απλήρωτους και από επάνω τους κατασυκοφάντησε, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Βορείου Αιγαίου. Εννοείται ότι ο πρώην εκδότης είναι και νυν εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κονδυλούδης, ο οποίος για να εκφοβίσει τους απολυμένους να σταματήσουν τις ενέργειες διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους, συκοφάντησε με πρωτοσέλιδα τους πρώην που ζητούσαν το δίκιο τους. Να περιμένουμε την απόφαση του Εφετείου σε πρωτοσέλιδο;

Γιατί το δικαστήριο του επιβάλλει να δημοσιεύσει όλη την δικαστική απόφαση στην εφημερίδα του προς αποκατάσταση των εργαζομένων και επιδίκασε και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Η υπόθεση αφορούσε 4 δημοσιεύματα που έκανε ο εκδότης το 2011 εναντίον των πρώην απολυμένων των Αιολικών Νέων και μελών του Σωματείου Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) με τα οποία μας κατηγορούσε για δήθεν πλαστογραφίες, κλοπή των αρχείων, εκβιασμούς και άλλες παράνομες πράξεις.
Ένας από τους σκοπούς των πρώην εκδότη των Αιολικών Νέων ήταν να πιεστούν μ αυτά τα δημοσιεύματα οι απολυμένοι υπάλληλοι του και να σταματήσουν την διεκδίκηση των νομίμων αποζημιώσεων τους.
Αποζημιώσεις που μέχρι και σήμερα δεν τις έχει καταβάλει.
Η δικαστική αυτή απόφαση του Εφετείου είναι μια σημαντική νίκη γι αυτούς που δεν έσκυψαν και όσους συνεχίζουν να μην σκύβουν το κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: