mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Νέα αναβολή switch off αποκαλύπτει το νέο τεύχος του Digital TV Info

Για νέα "σιωπηρή" αναβολή της ψηφιακής μετάβασης σε Κρήτη και νησιά του Αιγαίου γράφει στο ρεπορτάζ του το νέο τεύχος του περιοδικού Digiatal TVinfo που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Το περιοδικό που βγήκε την ημέρα του switch off σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, γράφει πως  <<η Digea δηλώνει έτοιμη για το επόμενο switch off, αυτό σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο και Αιτωλοακαρνανία αλλά για τις 29 Δεκεμβρίου το πιθανότερο είναι πως θα αναβληθεί για το 2015! Η προεργασία βέβαια στην Κρήτη έχει ήδη αρχίσει για την εξασφάλιση των κέντρων εκπομπής από δήμους και περιφέρεια ενώ για τις συμβάσεις με τους εκεί περιφερειακούς σταθμούς παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα>>. Και ακόμη ότι <<για την αναβολή αυτή είναι βέβαιο πως είναι ενήμερη και σύμφωνη η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών.
Στα άλλα θέματα του περιοδικού ξεχωρίζει το άρθρο του Θανάση Κυριακόπουλου για τους gap fillers.


Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση (Digital TV info) στα περίπτερα

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Digital TV info βρίσκεται ήδη στα περίπτερα, αφού όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και ένα 6μηνο από το επόμενο τεύχος αλλάζουμε όνομα σε Ψηφιακή Τηλεόραση.
Και στο νέο τεύχος διατηρούμε την υψηλή ποσότητα ύλης, διαθέτοντας συνολικά 132 σελίδες, με ποιοτικά θέματα που καταπιάνονται στο 100% με την αγορά της δορυφορικής και ψηφιακής τηλεόρασης. Αντίστοιχα διατηρείται και η αύξηση της ύλης του έτερου ήμισυ περιοδικού Security Report, που με 84 σελίδες πλούσιας ύλης, μετατρέπεται σε ένα πλήρες περιοδικό.
Η ισχυρή συντακτική ομάδα του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση (Digital TV info), με 11 ενεργούς συντάκτες, τους περισσότερους από τους οποίους γνωρίζετε και προσωπικά, σας εξασφαλίζει και αυτό το μήνα, έγκυρη, έγκαιρη και κυρίως ποιοτική ενημέρωση.
Πρώτα η στήλη Media News, σας μεταφέρει όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το επικείμενο switch off της 21ης Οκτωβρίου, τις εξελίξεις με τα περιφερειακά κανάλια, το κατά πόσο είναι «βιώσιμο» το νέο χρονοδιάγραμμα των switch off, το τι θα γίνει με τα Gap Fillers και τις «Λευκές Περιοχές» και πολλά ακόμη, αποκλειστικά μέσα από το κανάλι του Digital TV info.
Ο πρόσφατος διαγωνισμός που προκήρυξε η ΝΕΡΙΤ και τελικά ακυρώθηκε, άνοιξε την όρεξη για λήψη των καναλιών με την τεχνική μετάδοσης Multistream. Ο Σωτήρης Χατζηστρατής αφού πρώτα αναλύει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τεχνικής Multistream, στην συνέχεια περνάει στους τρόπους λήψης περιγράφοντας παράλληλα και τον απαραίτητο εξοπλισμό λήψης, ενώ στο τέλος αναφέρει και τα κανάλια που μπορείτε να κατεβάσετε. Ένα πλήρες άρθρο – οδηγός για το Multistream, με θεωρία, πράξη και επιβράβευση… την παρακολούθηση ποιοτικών καναλιών.

Είναι υποχρέωση του περιοδικού μας να δίνουμε φωνή σε σημαντικούς παράγοντες της αγοράς, που μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτουν, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις τάσεις που θα ακολουθηθούν τα επόμενα χρόνια. Για τον λόγο αυτό, στο τεύχος Δεκεμβρίου φιλοξενούμε τον Βασίλη Διακάκη από την Alpha Ltd, που μας περιγράφει από πρώτο χέρι πώς θα αντιμετωπίσει η εταιρία τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας της ελληνικής αγοράς είναι ο Θανάσης Κυριακόπουλος από την εταιρία IKUSI HELLAS, ο οποίος μας ενημερώνει για το πώς θα κινηθεί η αγορά των Gap Fillers τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα άρθρο που έχει λίγο από όλα. Πολιτικό παρασκήνιο, τεχνολογικές εξελίξεις, τεχνικές λήψης - εκπομπής και φυσικά οι λύσεις και οι προτάσεις της διάσημης εταιρίας IKUSI για το θέμα των Gap Filler. Το καλύτερο μέχρι σήμερα άρθρο του Θανάση Κυριακόπουλου.
Η αρθογραφία του περιοδικού ολοκληρώνεται με ένα τεχνικό άρθρο που αφορά την εγκατάσταση βάσης στήριξης τηλεόρασης. Ο Παράσχος Θεοδοσιάδης και ο Κώστας Ζιάκανος της εταιρίας MSG, είναι γεννημένοι για ειδικές αποστολές, αφού σας παρουσιάζουν πώς μια βάση στήριξης TV μπορεί να τοποθετηθεί σε απίθανα σημεία..

Και αυτό το μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς, πέρασαν πρώτα αποκλειστικά από το εργαστήριο του περιοδικού μας, ενώ τον επόμενο μήνα και πριν δημοσιευτούν σε άλλα μέσα, θα δημοσιευτούν ελεύθερα από την ιστοσελίδα μας www.digitaltvinfo.gr.

Όταν η Dreambox κυκλοφορεί νέο μοντέλο, συνήθως το δορυφορικό σύμπαν υποκλίνεται μπροστά της. Μόνο ένας άκρως ενημερωμένος και παράλληλα άκρως αντικειμενικός συντάκτης μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το νέο ιερό τέρας της Dream. Και για τέτοιες αποστολές ποιος άλλος μπορεί να είναι πιο κατάλληλος από τον Παναγιώτη Μαλακούδη; Διαβάστε αποκλειστικά στο Digital TV info το τεστ του νέου κορυφαίου δέκτη Dreambox DM 7080HD.

Ο Medialink Black Panter Magic είναι άλλη μία κορυφαία πρόταση όχι μόνο σε ποιότητα – υλοποίηση – καινοτομία, αλλά και σε τιμή. Συνδυάζει δορυφορική και IPTV λήψη με πολλά έτοιμα προσεταρισμένα κανάλια και διατίθεται μόνο με 74,90.

Το διάσημο ποιοτικό ερωτικό κανάλι Private Spice, δεν έκλεισε αλλά μετονομάστηκε. Διάδοχός του είναι το Brazzers TV Europe, με άριστη ποιότητα εικόνας σε πολύ οικονομική τιμή.
Όσο αφορά την επίγεια λήψη αυτό το μήνα οι προτάσεις του περιοδικού αφορούν τον κομψό επίγειο ψηφιακό δέκτη Ferguson Ariva T70 και την γρήγορης εγκατάστασης επίγεια κεραία AXIL AN 0546 L, ενώ για την δορυφορική λήψη προτείνεται ο οικονομικός Power Plus HD700S, με προεγκατεστημένα τα κανάλια – κλειδιά για Digea και NERIT στις 3 μοίρες ανατολικά.
Αν δεν ψάχνετε μια οικονομική λύση σε HDMI DVB-T modulator, αλλά είστε λάτρης της ποιότητας σε αυτό το τεύχος θα βρείτε δύο από τις καλύτερες προτάσεις της ελληνικής αγοράς. Ο Παύλος Κερασίδης δοκιμάζει τους ολοκαίνουργιους HDMI διαμορφωτές IKUSI MAC HOME HD και LEMCO DMOD-2HD, με σύμμαχο το νέο μας όργανο, το κορυφαίο Promax HD Ranger2.
Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα, πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρη και κυρίως έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: