mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Δεν μπορεί να πάει Euroviision η ΝΕΡΙΤ αν...

...δεν γίνει πλήρες μέλος της EBU

Αυτό είναι το συμπέρασμα από την ειδησεογραφία της Eurovision όπως αυτή μεταδίδται από την ιστοσελίδα της EBU. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στις 19, 21 και 23 Μαΐου στη Βιέννη 38 μέλη της EBU.
Ο πλήρης κατάλογος των μελών της EBU που θα λάβει μέρος αναμένεται να δημοσιευθεί σε λίγες μέρες καθώς παραμένει ανοιχτή η συμμετοχή μιας ακόμη χώρας.
Η περίπτωση της Ελλάδας είναι ιδιάζουσα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της EBU. Η αίτηση της ΝΕΡΙΤ να γίνει πλήρες μέλος της EBU εκκρεμεί, σημειώνεται. Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013, η EBU χορήγησε ειδική άδεια για τη ΝΕΡΙΤ προκειμένου να μετάσχει η Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision στην "Κοπεγχάγη". Κάτι που δεν μπορεί να επαναληφθεί και στο διαγωνισμό του 2015, γράφει στην ιστοσελίδα της η EBU.
Η αίτηση της ΝΕΡΙΤ θα εξεταστεί πάλι στην ετήσια σύνοδο της ένωσης δημόσιων
ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στη Γενεύη. Τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ θα προσπαθήσουν να πείσουν πως η τηλεόραση λειτουργεί, κάτι που είναι ψέματα αφού ολόκληρη η λειτουργία της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου στηρίζεται σε αναθέσεις σε ιδιώτες παραγωγούς. Η ΝΕΡΙΤ λειτουργεί ακόμη με το δανεικό, ενοικιαζόμενο προσωπικό της Ειδικής διαχειρίστριας. Το μόνο που ισχύει ως προϋπόθεση εγγραφής της στην EBU κι αυτό κατά το ήμισυ, είναι ότι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ. Το οποίο όμως αφενός δεν χρησιμοποιείται για εσωτερική ανάπτυξη στις λειτουργίες της ΝΕΡΙΤ αλλά για να πληρώνονται οι ιδιώτες συνεργάτες και αφετέρου το μισό από αυτό υφαρπάζεται απευθείας από το υπουργείο Οικονομικών, άγνωστο με ποια νομοθετική κάλυψη. 
Η EBU πάντως σημειώνει πως το ζήτημα της συμμετοχής ή μη της Ελλάδας στη Eurovision πρέπει να έχει λήξει ως την κλήρωση της εμφάνισης των χωρών στους δυο ημιτελικούς, στα μέσα Ιανουαρίου του 2015. 
Ο 60ος διαγωνισμός της Eurovision στη Βιέννη προγραμματίζεται με ιδιαίτερες προετοιμασίες καθώς θα γιορταστεί η 60η επέτειος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: