mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Δεύτερο επεισόδιο κόντρας για το Kontra

Επεισόδιο 2ο και μετεκλογικό για το ύφος και το χαρακτήρα του Kontra Channel. Η επίθεση στο ΕΣΡ παρέμεινε σε επιφανειακό επίπεδο, δείγμα και της τακτικής που επέλεξε να ακολουθήσει η πλευρά των Γ.Κουρή, Ν. Χατζηνικολάου. Δεν αποκλείεται η νέα τηλεοπτική εταιρεία του Kontra, η Kontra media να προσφύγει στο ΣτΕ. Τα επιχειρήματα πάντως του καναλιού περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που κατέθεσε στο ΕΣΡ και δεν ελήφθησαν υπόψη από την αρχή, όπως διαβάζουμε στην "Ισοτιμία".

Σε Kontra με το ΕΣΡ για το χαρακτήρα του καναλιού


Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να βγάλει λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές απόφαση για το Kontra Channel του Γ. Κουρή με την οποία βάζει φρένο στον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού.



Τα πρώτα ερωτήματα τέθηκαν δημόσια από το Συνασπισμό, που σημείωσε πως προκαλεί «εντύπωση η σπουδή την οποία επέδειξε το ΕΣΡ απέναντι στον τηλεοπτικό σταθμό» λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Η απόφαση της αρχής προκάλεσε την ισχυρή αντίδραση του εκδότη, που προανήγγειλε μέσω της «Αυριανής» την κατάθεση μήνυσης και αγωγής 3 εκατ. ευρώ κατά του προέδρου Γ. Λασκαρίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Kontra στο υπόμνημα που κατέθεσε στο ΕΣΡ υποστηρίζει πως το πρώην «Τηλεφώς» παρά το ότι έχει δηλώσει «μη ενημερωτικός σταθμός» πρόβαλλε ενημερωτικό πρόγραμμα και η αρχή θα έπρεπε να το ελέγξει και να το βεβαιώσει ως τέτοιο.
Ενισχυτικά της νομικής αυτής εκτίμησης παραθέτει ανάλογη περίπτωση κατά την οποία το ΕΣΡ δεν αποδέχθηκε τον «μη ενημερωτικό χαρακτήρα» που δήλωσε ο σταθμός της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καταχωρώντας τον ως «ενημερωτικό»! Ένα ακόμη δυνατό χαρτί στα επιχειρήματα του Kontra είναι ότι ο σταθμός έλαβε άδεια ψηφιακής εκπομπής από το ΕΣΡ με την επωνυμία «Τηλεφώς» ως «ενημερωτικό» κανάλι.

Πηγή: Ισοτιμία, 6 Νοεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: