mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Οι εργαζόμενοι στο ΣΚΑΙ δεν υπογράφουν, σειρά όλων μας τώρα...

Οι εργαζόμενοι στο ΣΚΑΙ, ραδιόφωνο και τηλεόραση, πήραν απόφαση στη γενική τους συνέλευση να μην υπογράψουν τη μείωση κατά 10% των μισθών τους, "ανοίγοντας έτσι τον Ασκό του Αιόλου", όπως λένε χαρακτηριστικά.
Η συνεδρίαση του Διασωματειακού έλαβε επίσης αποφάσεις (παρακάτω η ανακοίνωση του), ανάμεσα τους η συμμετοχή όλων των ΜΜΕ στην 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου και η συγκέντρωση των εργαζομένων το πρωί της Πέμπτης.
Την ίδια ώρα, στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με το site http://www.e-tetradio.gr/  7 ακόμη απολύσεις δημοσιογράφων, ανάμεσα τους και του συντονιστή του σταθμού Βασίλη Αδαμόπουλου. Στον όμιλο του ΑΝΤ1 αξίζει να παρατηρήσει κάποιος ότι όταν άρχισαν οι μειώσεις και περικοπές, κανείς δεν ήταν πρόθυμος να αντιδράσει. Στην τηλεόραση μάλιστα δέχθηκαν χωρίς πολλά -πολλά να μην πληρώνονται τα Σαββατοκύριακα. Για να επιβεβαιωθεί η αρχή πως μόλις αρχίζεις να κόβεις δεν υπάρχει φραγμός και όριο αλλά ούτε και σταμάτημα στην υποβάθμιση της δουλειάς μας και της ενημέρωσης.
Τώρα ήρθε η δική μας ώρα, να απαντήσουμε μαζικά, όπως το κάνουν οι εργοδότες.

Οι ανακοινώσεις της γενικής συνέλευσης ΣΚΑΙ και του Διασωματειακού




  • Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων στο Ραδιόφωνο του Σκάι 100,3

Αθήνα 23/11/2010

Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Σκάι δεσμεύτηκαν στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, ότι δεν θα υπογράψουν τις «ατομικές συμβάσεις » εργασίας που η διεύθυνση του σταθμού απαιτεί, προκειμένου να κατοχυρώσει τη μείωση της μισθοδοσίας τους κατά 10%.

Οι εργαζόμενοι δεν προτίθενται να απεμπολήσουν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, να καταστρατηγήσουν δηλαδή τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εξέφρασαν μάλιστα την πεποίθησή τους ότι οι μόνες αρμόδιες για την διαπραγμάτευση των συμβάσεών τους είναι οι συνδικαλιστικές ενώσεις τους. Καλούν την ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό , να τους στηρίξουν έμπρακτα .

Η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Ραδιοφώνου του Σκάι,

Δήμητρα Κουντή

Την ανακοίνωση αυτή την συνυπέγραψε η κοινή συνέλευση που ακολούθησε όλων των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκαι

________-------------________________________
Απόφαση Διασωματειακού

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, μετά την απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής μείωσης μισθών και κατάργησης των ΣΣΕ στον όμιλο ΣΚΑΪ και τις απολύσεις από το ραδιόφωνο του «ΑNTΕΝΝΑ» και του « FREEDOM ». Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τα Δ.Σ. των Ενώσεων όλου του κλάδου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις αποφάσεις για:
    * Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 , στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στην είσοδο του «ΣΚΑΪ» (Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως 2).
    * Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 , στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών) στην οδό Ακαδημίας 20 (γραφεία ΕΣΗΕΑ) και πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
    * Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 , σε συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη γενική απεργία.

    Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή θα παραστεί στις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, σήμερα το απόγευμα στον ΣΚΑΪ και αύριο το μεσημέρι (12:00) στον ANTENNA .

    Δεν υπάρχουν σχόλια: