mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ο ΟΠΑΠ άνοιξε το πουγγί και το BBC δίνει εξηγήσεις*

*news, η έκδοση της εβδομάδας

Άνοιξε το «πουγκί» του

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αντί της κρατικής, δόθηκαν από τον ΟΠΑΠ οι κληρώσεις τυχερών παιχνιδιών με επιχείρημα την καλύτερη απόδοσή τους και με υψηλότερο κόστος, από 700 χιλιάδες ευρώ ετησίως στα 2,5 εκατ. ευρώ. Και η ΕΡΤ ωστόσο αναμένει τις χορηγίες του ΟΠΑΠ για την «Αθλητική Κυριακή» και τους αγώνες της Α1 μπάσκετ.

Digea - EΡΤ μαζί στην επίγεια ψηφιακή

Ο συντονισμός ιδιωτικών καναλιών και κρατικής τηλεόρασης έγινε πραγματικότητα την περασμένη Παρασκευή με την εκπομπή ψηφιακού σήματος στο κέντρο «Πλάκα», στη Θράκη. Η ΕΡΤ ανέβασε ψηφιακά και τα δυο της «μπουκέτα» με τα κρατικά κανάλια και τα ραδιόφωνα, καθώς και τους σταθμούς της Βουλής και του RIK Sat.

Μερίδιο στην πολιτική πολυφωνία

Το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» υπό τον Φώτη Κουβέλη κέρδισε μια θέση στον κατάλογο της πολιτικής πολυφωνίας του ΕΣΡ για τον προεκλογικό μήνα Σεπτέμβριο με ικανοποιητικά ποσοστά. Σε ορισμένα μάλιστα κανάλια η προβολή των στελεχών του ξεπέρασε το ποσοστό των «Οικολόγων Πράσινων», πρωτοφανές για κόμμα που δεν μετείχε σε εκλογές ως τώρα.



Τέλος το ΣτΕ για τα κανάλια!

Απρόβλεπτες επιπτώσεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα έχει η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παράνομο το καθεστώς προσωρινής νομιμότητας. Με υπάρχον δεδικασμένο πλέον, οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί κινδυνεύουν με άμεσο λουκέτο αν προσφύγουν εναντίον του ΕΣΡ στο ΣτΕ! Και υπάρχουν 9 αποφάσεις του οργάνου για το κλείσιμο ραδιοφωνικών σταθμών.


Το BBC δίνει εξηγήσεις

Στην ιστοσελίδα του www.bbc.co.uk το βρετανικό δίκτυο αιτιολογεί το πρόγραμμα περικοπών που θα ακολουθήσει εξαιτίας του παγώματος του ανταποδοτικού τέλους (167 ευρώ ετησίως) για τα επόμενα έξι χρόνια. Όπως σημειώνεται, το BBC θα επιβαρυνθεί με 300 εκατ. λίρες για τη λειτουργία του BBCWorld και τη χρηματοδότηση του S4C. Επίσης θα δώσει άλλα 150 εκατ. λίρες για το ευρυζωνικό δίκτυο.

Εξελίξεις και αναβρασμός στο ΔΟΛ

Αναστάτωση επικρατεί στο «Βήμα» για μια ακόμη φορά εξαιτίας των σεναρίων που θέλουν να υλοποιούνται άμεσα προγράμματα αναστολής εκδόσεων και έκδοσης νέων περιοδικών ή ενθέτων. Τη στιγμή που συνεχίζονται οι απολύσεις, γίνονται «μετεγγραφές» νέων υπαλλήλων στο ΔΟΛ ενώ από τα «Νέα» κόπηκε το νεανικό περιοδικό «Schooligans». Τη Δευτέρα στον οργανισμό πραγματοποιείται 4ωρη στάση εργασίας, μετά τη δήλωση ότι σταματάνε οι μαζικές απολύσεις.

Στη Βουλή η... απόλυση του ΕΣΡ

Με την κατηγορία ότι η ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ μεθοδεύει την απόλυση του υπεύθυνου λειτουργίας του συστήματος ελέγχου ραδιοτηλεοπτικών σταθμών με το σύστημα «Πανόπτης», Λάμπρου Ράπτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, μεταφέροντας τις καταγγελίες του συλλόγου προσωπικού. Στο ΕΣΡ πάντως είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση με θέμα την απομάκρυνση του υπαλλήλου και αντιπροέδρου του συλλόγου.

Στη Γαλλία στηρίζουν πάλι τον Τύπο

Συνεχίζεται στη Γαλλία η ενίσχυση του Τύπου μέσω του κυβερνητικού προγράμματος που χορηγεί ετήσιες συνδρομές σε νέους αναγνώστες από 18 ως 24 ετών, δίνοντας άλλες 200.000 ευρώ. Οι μισοί πάντως από όσους μετείχαν στην πρώτη φάση, δήλωσαν πως πλέον αγοράζουν κι άλλες εφημερίδες!

Παίρνουν τα όρη και τα βουνά

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης παίρνει τα όρη και τα βουνά μαζί με τον Τάσο Παλαντζίδη για χάρη της ΕΡΤ-3. Οι δυο ηθοποιοί θα παρουσιάσουν το νέο ντοκιμαντέρ «Παλιές και νέες Πατρίδες», την ακριβότερη παραγωγή που ενέκρινε η διοίκηση της ΕΡΤ-3 για τη νέα σεζόν με κόστος 14.000 ευρώ ανά επεισόδιο.

●●● Eνα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από τα άδυτα των φυλακών του Γκουαντάναμο παρουσιάζουν στην πρώτη φετινή τους εκπομπή οι «Ανταποκριτές» στη ΝΕΤ, την επόμενη Τρίτη. Ο Μιχάλης Γρυπιώτης παρουσιάζει ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ από τις φυλακές x-ray και τα κελιά όπου έγιναν βασανιστήρια. Τι απαντά το Πεντάγωνο στις σχετικές κατηγορίες και τι λένε οι ίδιοι οι κρατούμενοι; Γιατί προτιμούν να διαβάζουν την Αγκάθα Κρίστι και τον Χάρι Πότερ;
●●● Η συμφωνία της Forthnet με τη Σούπερ Λίγκα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος τα επόμενα 4 χρόνια έναντι 176 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ των ακριβότερων αθλητικών συμφωνιών για φέτος. Τις άλλες δυο θέσεις της κορυφής στις αθλητικές συμφωνίες σύμφωνα με την πορτογαλική ιστοσελίδα www.futebolfinance.com καταλαμβάνουν η συμφωνία εξαγοράς της News England Sports Ventures από τον JohnW. Henry έναντι 340 εκατ. ευρώ και η χορηγική συμφωνία της Τσέλσι με την Adidas για 8 χρόνια έναντι 172 εκατ. ευρώ.
●●● Χωρίς διοίκηση παραμένει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας αφού η προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μελών της αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Πολλοί εκτιμούν πως μετά την πρόσφατη παραίτηση του Στ. Ψυχάρη αλλά και των άλλων μελών του ΔΣ η ΕΙΗΕΑ θα παραμείνει ακέφαλη αρκετούς μήνες.
●●● Με νέο layout από αύριο η Real news γιορτάζει τα δυο χρόνια κυκλοφορίας της.
●●● Προβληματισμός επικρατεί στον Alter για την πίεση που ασκείται σε πολλούς εργαζομένους να προσφέρουν εργασία και στο Real FM χωρίς αντίστοιχη οικονομική συμφωνία.
●●● Για απόφαση-λογοκρισία κατηγορεί το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ η ΠΟΣΠΕΡΤ εργαζομένων της ΕΡΤ μετά την επιβολή της ποινής επίπληξης σε δημοσιογράφο του «Βήματος» για ρεπορτάζ του σχετικά με το «χρυσό πάρτι» αμοιβών στο Ραδιομέγαρο.
●●● Η καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ άναψε τα αίματα στην Αγία Παρασκευή ενόψει μάλιστα δημοσιοποίησης του δεύτερου πορίσματος των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για την δορυφορική της ΕΡΤ, τις μεικτές παραγωγές και το αθλητικό τμήμα.
●●● Τέλος και για τη στήλη «Φαντάρε πού πας» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας».
●●● Την έγκριση του ΕΣΡ έλαβαν ο νέος διευθύνων σύμβουλος Λ. Ταγματάρχης και τα δυο μέλη του ΔΣ, Λυδία Κονιόρδου και Πάνος Σαμούρης.
●●● Στην επιτροπή ΔΕΚΟ παρουσιάστηκε την Πέμπτη ο Λ. Ταγματάρχης.

Πηγή: Ισοτιμία, 20 Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: