mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Θα υπάρξουν δράσεις για το λουκέτο στην Απογευματινή;

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το Μεικτό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών βάσει της απόφασης του ΔΣ για την προετοιμασία "παρατεταμένου" αγώνα στα ΜΜΕ μετά το non paper των εκδοτών. Το βράδυ στις 8.00 μ.μ στην ΕΣΗΕΑ καλεί σε συγέντρωση η Διακλαδική Πρωτοβουλία.
Στο μεταξύ στον "Πήγασο" δηλώνεται πως οι απολύσεις θα συνεχιστούν (στο διοικητικό προσωπικό και όπου μπορούν και στο δημοσιογραφικό), στον ΔΟΛ προχωράνε οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του news room, οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν ραγδαία και φυσικά η "Απογευματινή" έβαλε λουκέτο με τη διαδικασία της πτώχευσης. Για όλα αυτά, όπως μαθαίνουμε κάποιοι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μίλησαν για το "κακό παράδειγμα του Ελεύθερου Τύπου" όπου οι εργαζόμενοι του με τον αγώνα τους δεν κέρδισαν τίποτε! Προφανώς επειδή οι απολυμένοι εργαζόμενοι είχαν κλειστεί στο κτίριο και αγωνίστηκαν επιβάλλοντας και δικούς τους όρους.
Καθώς οι καιροί είναι κρίσιμοι και τα συνδικαλιστικά στελέχη δεν θα κριθούν από την ιστορία, κρίνονται πια καθημερινά, ας ανοίξουν τα αυτιά τους και ας ακούσουν τα μέλη που δεν είναι μόνο "πελάτες" τους λίγο πριν τις εκλογές. Ο ιδιοκτήτης της "Απογευματινής" έχει και άλλες εταιρείες εκτός από αυτή που οδηγεί σε πτώχευση, άρα μπορεί κάλλιστα να πληρώσει τις αποζημιώσεις στους εργαζόμενους του. Εκτός όλων των άλλων απαιτείται ισχυρό νομικό οπλοστάσιο. Και όχι να τηλεφωνούμε στους "φίλους" εκδότες μας για να πάρουν στη δουλειά τους "δικούς μας".

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για απόψε στις 8.00 μ.μ. http://diakladikimme.wordpress.com/



Σε πτώχευση η Απογευματινή Σε γενική εξαθλίωση οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ
Οι εργοδότες ετοιμάζουν Μνημόνιο στον Τύπο.
Κόβουν τους δεσμούς με την κοινωνία και προσδένονται στο άρμα της πολιτικής εξουσίας

Να οργανώσουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Ανοιχτή σύσκεψη Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στις 8, στον 4ο όροφο της ΕΣΗΕΑ

Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων - Ανέργων στα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: