mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

H EBU έρχεται στην Αθήνα

Την συνδιοργάνωση δυο διεθνών συνεδρίων ΜΜΕ της Ένωσης δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών Μέσων ανακοίνωσε η ΕΡΤ την ερχόμενη εβδομάδα. Το πρώτο μάλιστα, το News Assembly στο οποίο θα λάβουν μέρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση 90 σύνεδροι, στελέχη κρατικών οργανισμών τηλεόρασης της Ευρώπης, αφορά και τη συνεργασία της EBU με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προτείνουμε στη διοίκηση της ΕΡΤ να καλέσει ως επίτιμους καλεσμένους στην πρώτη θέση τους: Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Πάνο Μπεγλίτη, Δημήτρη Προβόπουλο και φυσικά τους Παύλο Γερουλάνο και Γιώργο Πεταλωτή. Τη μετάφραση των όσων θα ακουστούν μπορεί να αναλάβει ο Τηλέμαχος Χυτήρης....

** και ένα παρελειπόμενο από τη διοργάνωση των δυο συνεδρίων. Τα γεύματα και δείπνα στο 2ο συνέδριο για το «NewsXchange 2010» θα χορηγήσουν εκτός της ΕΡΤ και του ΕΟΤ, δίκτυα όπως το CNN και το Bloomberg Television.

ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
5ο EBU NEWS ASSEMBLY, 9 - 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
NEWSXCHANGE 2010, 11 - 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δύο σημαντικά διεθνή συνέδρια για την Ενημέρωση και τα ΜΜΕ, συνδιοργανώνει η ΕΡΤ με την EBU (European Broadcasting Union) στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα. Τα συνέδρια πραγματοποιούνται σε μία περίοδο ιδιαιτέρως κρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, με βασικό ζητούμενο την έγκυρη, έγκαιρη και αμερόληπτη διάχυση της πληροφορίας.



Το πρώτο Συνέδριο, το 5ο EBU News Assembly, θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή περίπου 90 συνέδρων από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για δημοσιογράφους και διευθυντές Ειδήσεων από τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς - μέλη της EBU. Τα θέματα προς συζήτηση είναι οι ανταλλαγές ειδήσεων από το δίκτυο της EBU, η συνεργασία της EBU με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι νέες τεχνολογίες κ.ά.
Στο δεύτερο Συνέδριο, το «NewsXchange 2010», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, θα συμμετάσχουν πάνω από 350 δημοσιογράφοι, αρχισυντάκτες και διευθυντικά στελέχη από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, εφημερίδες και ειδησεογραφικά πρακτορεία από όλο τον κόσμο, όπως το ΒΒC, το CNN, το Reuters, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους New York Times, το Al Jazeera κ.ά. Η διοργάνωση διανύει με επιτυχία την ένατη χρονιά της.
Το κεντρικό θέμα του «NewsXchange» είναι οι «Νέες Πραγματικότητες, όπως αυτές διαμορφώνονται σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο οπτικοακουστικό τοπίο». Τα επιμέρους θέματα που, μεταξύ άλλων, θα απασχολήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου είναι οι «κατευθυνόμενες» ειδήσεις, η ισορροπία ανάμεσα στην προπαγάνδα και τη δημοσιογραφική αντικειμενικότητα, η προσέλκυση περισσότερων τηλεθεατών με τη μετάδοση «καλών ειδήσεων», η «χρηματοδότηση» του παραγόμενου τηλεοπτικού προϊόντος, οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας, καθώς και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην τηλεόραση, την έντυπη δημοσιογραφία και το διαδίκτυο.
Και τα δύο Συνέδρια θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Δεν υπάρχουν σχόλια: