mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Τα νούμερα της ΕΡΤ


Όπως ακριβώς αναμενόταν. Για 272 μόλις θέσεις συμβασιούχων έναντι 1047 απολυθέντων του περασμένου Ιουνίου για να μην ξεχνιόμαστε- κατατέθηκαν 4.489 αιτήσεις. Μόνο στην Αθήνα. Άλλες 500 και πλέον στη Θεσσαλονίκη για τις εκεί 32 θέσεις συμβασιούχων.
Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ, καθρέπτης της αγοράς, όπως αρέσκονται να την ονομάζουν.
Για 171 θέσεις δημοσιογράφων (μεταξύ αυτών και παρουσιαστών εκπομπών) 166 στην Αθήνα και 5 στην υπόλοιπη Ελλάδα-εκτός της Θεσσαλονίκης. Αιτήσεις 2.370
Για 34 θέσεις στην ΕΡΑ, 19 παραγωγών και 15 ηχοληπτών. Αιτήσεις 1052.
Για 19 θέσεις καλλιτεχνικών ειδικοτήτων. Αιτήσεις 781.
Για 48 θέσεις Μουσικών-Χορωδών. Αιτήσεις 286.
Εννοείται ότι ανάμεσα στις αιτήσεις βρίσκονται όλα τα γνωστά ονόματα ενδιαφερομένων για παρουσίαση εκπομπής στα κρατικά κανάλια, παρουσιαστών ειδήσεων κ.λ.π.
Αυτά στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι υπολείπονται άλλοι δυο διαγωνισμοί. Ο πρώτος για τις ειδικότητες τεχνικών που ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει απευθείας η ΕΡΤ με δικά της κριτήρια (εικονολήπτες, μοντέρ, διευθυντές παραγωγής, σκηνοθέτες, φωτιστές, κ.λ.π) για τις οποίες αν δεν κάνουμε λάθος οι θέσεις είναι 157.
Ο δεύτερος διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί επίσης από την ΕΡΤ μετά όμως την έγκριση κριτηρίων και διαδικασίας μοριοδότησης στους ενδιαφερόμενους από το ΑΣΕΠ. Οι θέσεις αφορούν σε 26 συνολικά ειδικότητες, ανάμεσα τους Μετεωρολόγων, μεταφραστών, κομμωτών, μαγικιέζ, αρχειοθετών, προγραμματιστών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, οδηγών, διοικητικών υπαλλήλων, φύλαξης, καθαριότητας, κ.λ.π. ειδικότητες) . Οι θέσεις είναι 239.



Πότε θα γίνουν αυτοί οι διαγωνισμοί; Κανείς επισήμως δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα. Σίγουρα αφού αναλάβει η νέα διοίκηση. Και πότε θα αναλάβει η νέα διοίκηση; Ε, έχουμε χρόνο για αυτό. Θα περάσει πρώτα από το ΕΣΡ και μετά πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δηλαδή Θανάσης Παπαγεωργίου και Λάμπης Ταγματάρχης πρέπει να εγκριθούν από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Για την ερχόμενο –εκλογική- εβδομάδα πάντως δεν υπάρχει μια τέτοια συνεδρίαση στο πρόγραμμα της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: