mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ας τελειώνει το παραμύθι για την ΕΡΤ

Η επίθεση που γίνεται στην κρατική τηλεόραση έχει και τα όρια της. Όλοι αυτοί οι ξύπνοι κυβερνητικοί που ανακάλυψαν στα στερνά τους τον νεοφιλελευθερισμό ας ρίξουν μια ματιά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Λοιπόν, το ανταποδοτικό τέλος το πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες για να έχουν τηλεόραση. Όχι να πληρώνουν τα σπασμένα αποτυχημένων κυβερνητικών επιλογών. Οπότε το θέμα είναι:
Ή θα αποκτήσουμε τηλεόραση και πρόγραμμα αντάξιο της τιμής που πληρώνει κάθε μήνα ο Έλληνας πολίτης ή να αποφασίσει η κυβέρνηση και να πάρει την ευθύνη για αυτό να καταργήσει το ανταποδοτικό τέλος, μαζί και την ΕΡΤ. Και να υποστηρίξει το αμερικάνικο μοντέλο ενάντια στο ευρωπαϊκό να έχει ένα μικρό κυβερνητικό καναλάκι που θα προβάλλει μόνο τις ανακοινώσεις της και το οποίο θα το πληρώνει από τον κρατικό προϋπολογισμό, όχι από την τσέπη μας απευθείας.
Στην Ευρώπη όλοι έχουν αποδεχθεί: 1ον. Τη συνθήκη του Άμστερνταμ για τον χαρακτήρα και την προστασία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων . 2ον. Τη σύσταση της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (2007) για την αποστολή των μέσων ενημέρωσης δημόσιας υπηρεσίας. 3ον. Τη σύσταση του 2009 για τη χρηματοδότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 4ον. Την πρόταση ψηφίσματος του 2010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παρακολούθηση του διττού χαρακτήρα της τηλεόρασης ιδιωτικής και δημόσιας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανάγκη ανάπτυξης ψηφιακών υπηρεσιών από τα δημόσια δίκτυα.

Το ερώτημα είναι: υπάρχουν στη διοίκηση, το συνδικαλισμό, την κυβέρνηση, τα κόμματα, τη διανόηση, τους χώρους οπτικοακουστικής παραγωγής, τους δημοσιογράφους, τα σωματεία, πολίτες πρόθυμοι να υποστηρίξουν μια άλλη πρόταση τηλεόρασης; Εξάλλου για τα δικά μας λεφτά πρόκειται. Και αν χρειαστεί να τα υπερασπίσουμε εκτός από το να ανοίξουμε ένα group στο face book μπορούμε να τους τρίξουμε τα δόντια και με άλλους τρόπους.

Όσο για τα εργασιακά, νομίζω ότι ένα σχόλιο που εστάλη στο blog δίνει μια ακόμη πτυχή της αγωνίας που υπάρχει στην κρατική τηλεόραση αυτή τη στιγμή. Το αναδημοσιεύω ως ανάρτηση γιατί είναι ενδεικτικό και παρ΄ότι ανώνυμο μπορώ να επιβεβαιώσω από το ρεπορτάζ πως είναι ακριβώς έτσι.


Ξεχάσατε να αναφέρετε πως οι πρώην συμβασιούχοι οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν με το Π.Δ Παυλόπουλου και ενώ ήδη έχουν μπει στη λαιμητόμο των περικοπών (και μιλάμε για μισθούς από 800 μέχρι το πολύ 1300)δεν τους έχει αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους μέσα στην ΕΡΤ και ούτε καν τα 2 χρόνια που έτσι κι αλλιώς βάση αυτών μονιμοποιήθηκαν..Αν σκεφτούμε τα αναδρομικά που θεωρούνται πολυτέλεια ο κάθε υπάλληλος και βάση μόνο από το 2004 που ισχύει το ΠΔ Παυλόπουλου θα πρεπε να είναι 2 μισθολογικά κλιμάκια πάνω και να έχει και αύξηση στο χρονοεπίδομα..Πράγμα το οποίο η διοίκηση και η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά..Άρα οι περικοπές είναι διπλάσιες μιας και από κει που μας χρωστάν μας παίρνουν και το βόδι..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΎ ΣΩΣΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ..ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ..

Ανώνυμος είπε...

από ότι γνωρίζω σε καμμία ευρωπαική χώρα δεν συμμετέχει η δημόσια τηλεόραση στο έλλειμα της χώρας.αληθεύει;επίσης δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να συμμετέχει η ερτ στο έλλειμα από την στιγμή που οι μισθοδοσία της γίνεται απο τις διαφημίσεις και το ανταποδοτικό τέλος..Δεν έχει καμμία σχέση η ερτ με τον προυπολογισμό του υπουργειου οικονομικών.Βλέπω τον κ.παπακωνσταντινου διευθηντή στο ΔΝΤ μετά την σφαγή όλου του μικρομεσαίου πλυθησμού..ο μεγαλήτερος αλήτης που πέρασε ποτέ από υπουργείο.ΘΕΩΡΩ ότι οι πράξεις της σημερινής κυβέρνησης σε λίγα χρόνια θα χαρακτηρίζονται ως ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ..