mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Δεν πάνε καλά τα ΜΜΕ; Απόδειξη

Για επιχείρηση πλήρους απαξίωσης των δημοσιογράφων μιλά η ΠΟΕΣΥ αποκαλύπτοντας πως υπάρχει σχέδιο "αποδιοργάνωσης των ελληνικών μέσων ενημέρωσης". Το ωραίο είναι ότι σε αυτή την επιχείρηση ηγούνται και συνάδελφοι δημοσιογράφοι.

Πάντως στο blog κατατέθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα μετά το "μνημόνιο" στο συγκρότημα του Νέου Φαλήρου το οποίο επιχειρεί να περάσει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το πρόσχημα, όπως και στην ελληνική κοινωνία, είναι ότι τα ΜΜΕ δεν πάνε καλά και έχουν οικονομικά προβλήματα. Για αυτό υποτίθεται οι εργαζόμενοι πρέπει να υπογράψουν τη μείωση των μισθών τους.
Για να συζητηθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να ανοιχτούν όλα τα "χαρτιά" πάνω στο τραπέζι. Ας φέρει λοιπόν η εταιρεία ΜΜΕ που ζητά τις μειώσεις όλα τα οικονομικά στοιχεία και όλα τα μισθολόγια στο φώς, όλα τα αμειβολόγια, κρυφά και φανερά της επιχείρησης για να πείσει πως πραγματικά η κατάσταση είναι άσχημη. Πόσα παίρνουν, ποιοί τα παίρνουν, που πάνε τα λεφτά δηλαδή και χάνονται στις μαύρες τρύπες επιλογών χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητά και πάλι τη στήριξη των Ελλήνων δημοκρατικών πολιτών απέναντι στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση αποδιοργάνωση –έως και πλήρη χειραγώγηση- των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, με κινήσεις που τείνουν στην πλήρη απαξίωση της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στο έσχατο σημείο αναξιοπιστίας, ενθαρρύνοντας ή υποκινώντας ενέργειες μέρους της εργοδοσίας, οι οποίες οδηγούν στην κατεδάφιση όλων των εργασιακών σχέσεων.


Εκμεταλλευόμενοι τις καταστροφικές διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου και τη συνακόλουθη ανασφάλεια των εργαζομένων στον Τύπο και τα λοιπά ΜΜΕ, εργοδότες και διευθυντικά στελέχη απειλούν και εκβιάζουν, με στόχο είτε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας είτε τη συνομολόγηση ψευδεπίγραφων μορφών ελαστικής εργασίας.
Μπροστά στο φαινόμενο της πλήρους αποχαλίνωσης της εργοδοσίας και την αδιάφορη στάση των αρμόδιων υπουργείων (που υποκρύπτει ανοχή έως ενθάρρυνση των έκνομων ή ανήθικων μεθοδεύσεων), το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να επεξεργαστούν από κοινού σχέδιο κινητοποιήσεων από την ερχόμενη εβδομάδα, με κύριους στόχους:

•Την άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας –κάτι που αποφεύγουν τα όργανα της εργοδοσίας με διάφορες προφάσεις και νομικίστικες κινήσεις.
•Την απόσυρση της επιχειρούμενης ρύθμισης για νομιμοποίηση των επιχειρησιακών συμβάσεων σε βάρος των κλαδικών.
•Τη συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι επί 13 μήνες αποφεύγουν κάθε ουσιαστική συζήτηση και δέσμευση.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: