mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τα περίεργα μαθηματικά κρύβουν περίεργα παιχνίδια

Μαφιόζικη προπαγάνδα εναντίον της ΕΡΤ και των δημοτικών ΜΜΕ

Από τους Fanacial crimes
http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html
«Περίεργα» μαθηματικά έχουν μάθει ορισμένοι, ενώ η διασταύρωση στοιχείων φαίνεται πως είναι περιττή για όσους συναδέλφους και ΜΜΕ, κινούνται με τη λογική, όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
Διαβάζουμε αυτές τις μέρες ορισμένα «ρεπορτάζ» (όπως για παράδειγμα το θέμα της Real news την Κυριακή) που χρεώνουν στην ΕΡΤ 5.100 εργαζόμενους, ενώ μόλις λίγους μήνες πριν εκδιώχτηκαν 1047 συμβασιούχοι, (κατ΄ άλλους 1300 αν μετρήσουμε από το Δεκέμβρη του 2009) με αποτέλεσμα τα κενά τους να είναι ορατά στο εκπεμπόμενο πρόγραμμα, αλλά και σε υποστηρικτικές εργασίες, που δεν είναι άμεσα ορατές. Για παράδειγμα στην ψηφιακή παρακολουθούμε για 50η φορά από το καλοκαίρι, το μουντιάλ και το μουντομπάσκετ, ελλείψει ζωντανού προγράμματος.


Παράλληλα, το προσωπικό της ΕΡΤ αριθμεί σε πανελλαδική κλίμακα 3200 άτομα, εκ των οποίων οι 400 έχουν μπει σε τροχιά συνταξιοδότησης μέσα στην επόμενη διετία. Υπάρχουν άλλωστε γι αυτά ανακοινώσεις συνδικάτων, αλλά και της διοίκησης της ΕΡΤ, που ωμά αναφέρει ότι κυρίως οι περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων έδωσαν οικονομική ώθηση στην ΕΡΤ (για την αιμορραγία σε άλλα επίπεδα, πχ εξωτερικές παραγωγές θα μιλήσουμε σε άλλη ανακοίνωση).
Το πού αποσκοπεί η εμμονή να «αυξάνεται» με το ζόρι ο πληθυσμός των εργαζομένων στην ΕΡΤ, στη συγκεκριμένη συγκυρία και μάλιστα μετά από κύμα απολύσεων, είναι παραπάνω από εμφανές:
1)καθυστερεί η εξέλιξη του διαγωνισμού για τους συμβασιούχους, που θυμίζουμε ότι οι κυβερνώντες τον Ιούνιο που τους εκπαραθύρωναν έλεγαν σε όλους τους τόνους, ότι θα γυρίσουν άλλοι τον Αύγουστο και άλλοι το Σεπτέμβριο. Είχαν μάλιστα αμολήσει και «συνδικαλιστικά» εξαπτέρυγα να δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται κινητοποιήσεις, ιδίως εξωστρεφείς προς την κοινωνία, γιατί η διοίκηση μας αγαπάει και θα τη φέρουμε σε δύσκολη θέση. Από τότε εμείς προειδοποιούσαμε ότι έλεγαν ψέματα , ενώ τώρα ήδη σέρνονται φήμες για πάγωμα της διαδικασίας.
2)είναι ληγμένες εδώ και μια διετία οι ΣΣΕ όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων της ΕΡΤ, που θυμίζουμε ότι είναι οι χαμηλότερες στα ΜΜΕ (ναι υπάρχει και άλλος πλανήτης μέσα στην ΕΡΤ, αυτός των μισθωτών, εκτός από τους Golden κοπρίτες) και ήδη έχουν υποστεί «μνημονιακές περικοπές».
3) Το ορεκτικό που προσέφερε στους ιδιώτες το σαμποτάζ των Ρουσοπαναγόπουλων τους άνοιξε την όρεξη και θέλουν κι άλλα. Θυμίζουμε:
α)με δημόσιο χρήμα φτιάχτηκε η οπτική ίνα με την οποία από τη δουλειά εργαζομένων της ΕΡΤ, εξυπηρετούνται ιδιωτικά κανάλια.
β) έναντι πινακίου φακής πωλήθηκαν από το αρχείο της ΕΡΤ, υλικά προς χρήση των ιδιωτικών καναλιών.
γ) συγκεκριμένα άτομα πέρασαν την ψηφιακή της ΕΡΤ στο σύστημα MPEG2, ώστε σήμερα που οι υπόλοιπες τηλεοράσεις περνάνε στο MPEG4, η ΕΡΤ να μειονεκτεί και να αναγκαστεί να περάσει σε αλλαγές, προφανώς με το ανάλογο κόστος γι αυτήν και όφελος και για κάποιους άλλους.
Όλοι όσοι πρωτοστάτησαν στο σαμποτάζ από διευθυντικές θέσεις της ΕΡΤ, βρίσκονται σήμερα στη ζεστή αγκαλιά των ιδιωτών καναλαρχών και μάλιστα υψηλά αμειβόμενοι. Τυχαίο? Δε νομίζω.
4) στις δύσκολες εποχές, προφανώς για διαφορετικούς λόγους, όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους τροϊκανούς (εξωτερικού και εσωτερικού), γιατί μόνο αφελής πρέπει να είναι κανείς για να μην προβλέπει τεράστιες κοινωνικές εκρήξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη (ήδη ορατά τα προδρομικά τους σημάδια με σημαντικές απεργίες σε αρκετές χώρες, αλλά και με λογικές αμφισβήτησης του «μονόδρομου» της κοινωνικής βαρβαρότητας), «χρειάζονται» ΜΜΕ στο πλευρό της αντεργατικής μαφίας και κάθε συχνότητα που «απελευθερώνεται» είναι χρήσιμη. ΕΡΤ και δημοτικά ΜΜΕ, αποτελούν στόχους για τις ντουντούκες της κυβέρνησης, της Μέρκελ και των τροϊκανών. Γι αυτό οργανωμένα γίνεται προπαγάνδα εναντίον τους με πρώτα βιολιά όσους έφαγαν καλά από αυτά και συνέβαλαν στο να δημιουργηθούν προβλήματα σε βάρος των απλών μισθωτών στους χώρους αυτούς.

Ας αφήσουν λοιπόν τα ψέματα και τα στημένα «ρεπορτάζ», όσοι καραδοκούν να μοιράσουν τα ιμάτια της ΕΡΤ και τα δημοτικά ΜΜΕ, ενώ την ίδια ώρα στα ΜΜΕ της ιδιοκτησίας τους απολύουν συναδέλφους, περικόπτουν αποδοχές, λογοκρίνουν θέματα και παράγουν reality υποπροϊόντα.
Στις εποχές που μπήκαμε, αργά ή γρήγορα, εύκολα ή δύσκολα, θα βρεθούν απέναντι με τις κοινωνικές εκρήξεις που οι ίδιοι δημιούργησαν. Εμείς ήδη διαλέξαμε την πλευρά με την οποία είμαστε και καλούμε κάθε συνάδελφο να μην λείψει από τις μάχες που έρχονται.

Αναρτήθηκε από Financial Crimes

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΔ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ (ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ 800 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 1300)ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ..ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΔ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ..ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΓΝΟΕΙ ΕΠΙΔΗΚΤΙΚΑ..ΑΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ..ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΝΩ 1350 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΡΝΑ 1150..ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΦΤΑΣΑ ΤΑ 1000 ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΩ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝ..ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΑΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΡΤ..

Ανώνυμος είπε...

"Είχαν μάλιστα αμολήσει και «συνδικαλιστικά» εξαπτέρυγα να δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται κινητοποιήσεις, ιδίως εξωστρεφείς προς την κοινωνία, γιατί η διοίκηση μας αγαπάει και θα τη φέρουμε σε δύσκολη θέση. Από τότε εμείς προειδοποιούσαμε ότι έλεγαν ψέματα , ενώ τώρα ήδη σέρνονται φήμες για πάγωμα της διαδικασίας."

Πείτε και ονόματα. Μιλάτε για τον κύριο Πρίντεζη και το συνάφι του. Που τελικά βολεύτηκαν πρώτοι απ' όλους.