mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Επιτέλους, μια φωνή αντίστασης από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ!

ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!
 (οι υπογραφές συνεχίζονται...)
Το τσουνάμι που περιμέναμε, ήρθε. Εργοδότες, κυβέρνηση και τρόικα μας κήρυξαν τον πόλεμο. Τα «παπαγαλάκια» τους δουλεύουν υπερωρίες. Με λουκέτα, απολύσεις, απειλές και εκβιασμούς, έχουν στόχο να μας κάνουν να λυγίσουμε, είτε από τα χτυπήματα είτε από τον φόβο. Εμείς όμως, αντιστεκόμαστε. Γνωρίζουμε ότι οι εξελίξεις σήμερα θα καθορίσουν το τοπίο στα ΜΜΕ για τα πολλά επόμενα χρόνια: τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές και, τελικά, την ποιότητα της ενημέρωσης.
Γι’ αυτό, ως εκλεγμένα μέλη του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ:
1. Διεκδικούμε την υπογραφή γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στα ΜΜΕ και την εφαρμογή της από όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.
2. Δηλώνουμε ότι αρμόδιες για την διαπραγμάτευση με τους εργοδότες είναι οι εκλεγμένες συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων. Ωστόσο, οφείλουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις προτάσεις των εργαζομένων, για τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις, όπως αυτές διατυπώνονται από τις γενικές συνελεύσεις και τις εργασιακές επιτροπές.
3. Λέμε όχι στις απολύσεις και αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας.
4. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που βρίσκονται ήδη στην ανεργία. Ζητάμε από την κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές ενώσεις την άμεση, ουσιαστική και έμπρακτη στήριξή τους.
5. Δεν αποδεχόμαστε προτάσεις ή «παραινέσεις» για μείωση των αποδοχών μας, ειδικά αυτών που ορίζονται μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις. Δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί», για να πληρώσουμε όλοι μαζί.
6. Προειδοποιούμε ότι κάθε επιχείρηση που αρνείται την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, ασκεί πιέσεις για σύναψη επιχειρησιακών ή επαίσχυντων ατομικών συμφωνιών και προχωρεί σε μαζικές απολύσεις για λόγους περικοπών, βρίσκεται αντικειμενικά στο στόχαστρο των κινητοποιήσεων.
7. Ζητάμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τις επιχειρήσεις που συστηματικά δεν πληρώνουν μισθούς και δεν καταβάλλουν τις νόμιμες εισφορές και τους φόρους που τους αναλογούν.
8. Εάν οι εργοδότες ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον των ΜΜΕ, θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα σε διάλογο και διαπραγματεύσεις με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις. Να σταματήσει άμεσα κάθε μονομερής, αυθαίρετη και προκλητική κίνηση από την εργοδοσία.
9. Απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες ενώσεις να αρθούν, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων. Να οργανώσουν την αντίσταση, με ουσιαστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, απεργιακών και μη.
10. Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες ενώσεις να ανοίξουν άμεσα τις πόρτες τους σε όλους τους συναδέλφους, ειδικά όσους εργάζονται στις διαδικτυακές «πύλες» και με μπλοκάκια, έτσι ώστε κανείς να μην βρεθεί ακάλυπτος αυτή την κρίσιμη περίοδο.
11. Αγωνιζόμαστε για την προστασία των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και ταμείων. Για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι των σκανδάλων, που αφαίμαξαν τα αποθεματικά τους. Για την παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας και την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί απέναντι στους συνταξιούχους.
12. Ενώνουμε την φωνή μας και αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους για την ακύρωση του επαίσχυντου Μνημονίου, που στραγγαλίζει την κοινωνία και την αξιοπρέπειά μας.



Τάσος Αναστασιάδης (Βήμα), Βίκυ Σαμαρά (Απογευματινή), Γιάννης Ελαφρός (Καθημερινή), Ιωάννα Ηλιάδη (Έθνος), Γιώργος Παυλόπουλος (Ημερησία), Σωτήρης Τριανταφύλλου (Goal News), Νίκος Ζαμπάρας (Σέντρα FM), Κώστας Ράπτης (Αθήνα 984), Νάσος Χατζητσάκος (Ελεύθερος Τύπος), Γιάννης Ιωακειμίδης (Πράσινη), Δήμητρα Κουντή (Σκάι Ραδιόφωνο), Κωνσταντίνος Δαυλός (Σκάι Τηλεόραση), Παναγιώτης Σώκος (Ελευθεροτυπίας)

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: