mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σε πρώτο πλάνο οι αδύναμοι κρίκοι

Ούτε προμελετημένο σχέδιο να είχε μπει σε εφαρμογή. Τα μηνύματα έρχονται από παντού. Στην "Ελευθεροτυπία" κόβονται όλα τα επιμίσθια, δηλαδή μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων σε δυο ή τρεις δουλειές εντός εφημερίδας. Και μάλλον θα πουν και ευχαριστώ γιατί δόθηκε διαβεβαίωση πως γίνεται προσπάθεια να μην χαθούν θέσεις εργασίας.
Στο "Βήμα" που κλείνει αύριο την καθημερινή του έκδοση θεωρούνται "αναπόφευκτες οι απολύσεις" εκτός από όσους δεχθούν να αλλάξουν "είδος" εργασίας και από συντάκτες να πάρουν θέση στον ιμάντα ροής πληροφοριών στο news room. Α, μπορεί να σωθούν κάποιοι αν απορροφηθούν στα "Νέα".
Στο "Έθνος" η συνέλευση αναβλήθηκε αλλά όπως λένε οι πληροφορίες καλούνται οι αδύναμοι κρίκοι της αλυσίδας στους οποίους "φιλικά προτείνεται να αποδεχθούν μείωση μισθών ως και 20%!
Υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων στα ΜΜΕ, αυτοί που ασφαλίζονταν στο ΤΣΠΕΑΘ για να μην πληρώνουν οι εκδότες ούτε ευρώ για την σύνταξη τους αλλά είχαν ΙΚΑ γιατί δεν ήταν δημοσιογράφοι. Αυτοί πληρώνουν πρώτοι τις μειώσεις μισθών. Και κανείς δεν είναι εδώ για να τους προστατέψει. Σε δεύτερο πλάνο θα βγουν οι "υπεράριθμοι" όπως προέκυψαν από τις ενοποιήσεις των τμημάτων.

Και είμαστε ακόμη στην αρχή του σχεδίου. Έρχεται το Alter, έρχονται τα δημοτικά ραδιόφωνα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: