mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αρχίζει ο έλεγχος αιτήσεων στην ΕΡΤ

Όλες οι αιτήσεις - 4.489 στον αριθμό- εκτυπώνονται στο ραδιομέγαρο. Τις χιλιάδες των ονομάτων και δηλωθέντων στοιχείων σπουδών και εμπειρίας, θα εξετάσουν αρμοδίως οι επιτροπές της ΕΡΤ. Σε πρώτη φάση θα εξαιρεθούν όσοι δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα. Τα δύσκολα αρχίζουν στη 2η φάση. Και πάλι οι υποψήφιοι για μια σύμβαση εργασίας σε 272 θέσεις θα είναι χιλιάδες. Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Με ποιά κριτήρια θα περάσουν ορισμένοι και θα κοπούν κάποιοι άλλοι; Ισχύει ότι εντός των επιτροπών αξιολόγησης θα τεθεί και κριτήριο "πρότερης απασχόλησης στην ΕΡΤ" ως συμβασιούχος έργου; Οι άνεργοι υποψήφιοι χωρίς καμία απολύτως εργασία θα έχουν προβάδισμα έναντι όσων έχουν δηλώσει ότι έχουν ήδη μια απασχόληση σε μη ανταγωνιστικό Μέσο; (εφημερίδα).


Όσοι γνωρίζουν τις διαδικασίες της ΕΡΤ εκτιμούν ότι πριν τον Φεβρουάριο αποκλείεται να τελειώσουν οι λίγες αυτές προσλήψεις. Λέγεται επίσης ότι η διοίκηση πρέπει να καταλήξει σε κάποια τυπικά κριτήρια τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη από τις επιτροπές αξιολόγησης.
Αν πιστέψουμε τις πληροφορίες αίτηση συμβασιούχου κατέθεσαν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι που εργάζονται ήδη σε εφημερίδες. Εκ τούτου σχολιάζεται πως η ανασφάλεια ειδικά σε ΔΟΛ και Ελευθεροτυπία είναι πολύ μεγάλη. Αιτήσεις κατέθεσαν και εργαζόμενοι σε άλλα τηλεοπτικά κανάλια παρά το σαφή όρο του ασυμβίβαστου. Και όπως λένε τα ...κουτσομπολιά στο ραδιομέγαρο την τύχη τους δοκιμάζουν και κάποιοι που εργάζονται ήδη στο ΑΠΕ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας εχουμε συμπεριλάβει στα ιστολογια που παρακολουθουμε αν θελετε ριξτε μια ματια στο ιστολογιο μας και αν θελετε μας συμπεριλαμβανετε κι εμας στα ιστολογια των ΜΜΕ

Matina Pap είπε...

Είστε εδώ από πολύ πολύ αρχή. Βλέπετε σας παρακολουθώ πολύ καιρό και συνεχώς.
Ευχαριστώ πάντως