mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί ή δεν θέλει. Εμείς πάμε Μέγαρο

Αφού το συνδικαλιστικό όργανο των συντακτών δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει γενική παρέμβαση για όλο τον Τύπο και ειδικές παρεμβάσεις σε κάθε ΜΜΕ ξεχωριστά προασπίζοντας τα συμφέροντα και τις θέσεις των εργαζομένων σε αυτά, ας το κάνουμε μόνοι μας. Η Διακλαδική Πρωτοβουλία καλεί σήμερα στις 7.00 το απόγευμα σε συγκέντρωση-παρέμβαση στο Μέγαρο όπου πραγματοποιείται άλλο ένα συνέδριο για τα ΜΜΕ. Αυτή τη φορά για τα "ευρωπαϊκά Μέσα απέναντι στην κρίση". Είναι ένα βήμα να ακουστεί και μια άλλη άποψη για την τραγική πορεία των ΜΜΕ στην καταστροφή τους.
Το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλά συνέδρια, δείγμα της έντονης κινητικότητας που υπάρχει εξαιτίας φυσικά των ραγδαίων αλλαγών στα media. Και η ΕΣΗΕΑ που όφειλε ήδη να έχει θέσεις και προτάσεις προγραμματίζει-κατά πληροφορίες και φήμες- να κάνει μια 24ωρ απεργία κάποια στιγμή στις 13 ή 17 Δεκεμβρίου(!) για να γίνει γενική συνέλευση όοολου του κλάδου και να αποφασιστεί αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων απέναντι στους εκδότες.
Σόρυ αλλά φέξε μου και γλίστρησα. Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως σε αυτή τη γενική συνέλευση θα λάβει μέρος το 50+1 του κλάδου, δηλαδή 2.700 δημοσιογράφοι ποιος θα πρωτομιλήσει; Και πως θα ξεπεράσουμε τη γνωστή αναχρονιστική μορφή διαδικασιών που στο τέλος όλοι βαριόμαστε και φεύγουμε να πιούμε καφέ γιατί είναι κάτι παραπάνω να μιλήσεις με συναδέλφους σου;
Μια τέτοια γενική συνέλευση θα πρέπει να είναι άριστα οργανωμένη, με αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις σε όλα τα ΜΜΕ τις οποίες θα μεταφέρουν οι εκπρόσωποι με θέσεις και προτάσεις. Και επίσης να μιλήσουν όλοι οι δημοσιογράφοι που κατά καιρούς έχουν δημόσια εκφέρει λόγο για την κρίση στα media στις εφημερίδες ή τα blog τους. Τόσοι σχολιαστές -μέλη της ΕΣΗΕΑ και εργαζόμενοι σε εφημερίδες ή παραθυράτοι σε δελτία ειδήσεων έχουν γνώμη για τα ΜΜΕ, που δεν συμβαδίζει ντε και καλά με τις νεοφιλελεύθερες προτάσεις άλλων, επίσης, συναδέλφων δημοσιογράφων. Και υπάρχουν κι άλλοι που επέλεξαν τη σιωπή.
Να γίνουν επιτροπές στα Μέσα με συμμετοχή ακόμη και "στελεχών" που έχουν επίσης άποψη και γνώση των θεμάτων. Και όλοι αυτοί θα έπρεπε από βήματος γ.σ του κλάδου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.
Επειδή κάτι τέτοιο δεν γίνεται και ούτε πρόκειται να γίνει με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ, καιρός είναι να κάνουμε κάτι πλέον μόνοι μας. Όσο επώδυνο κι αν είναι αυτό, όσο κι αν το φοβόμαστε.

Πρόσκληση της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Ανέργων στα ΜΜΕ

http://diakladikimme.wordpress.com/
Την Πέμπτη στις 18/11 στις 7 έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση στο Megaron Plus με θέμα “Τα Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης Απέναντι στην Κρίση», με αρκετούς ομιλητές μεταξύ των οποίων ο Τηλέμαχος Χυτήρης, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Τάσος Τέλογλου κ.ά.


Ως Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων στα ΜΜΕ αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση απ’ εξω με κείμενο και πανό, τόσο για να θέσουμε τη δική μας οπτική για το ζήτημα όσο και γιατί ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένα σύμβολο του ΔΟΛ που το τελευταίο διάστημα πρωτοστατεί στις ομαδικές απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία. Γι’ αυτό το λόγο απευθύνουμε κάλεσμα στα πρωτοβάθμια σωματεία να στηρίξουν αυτή την κινητοποίηση. Έχουμε υπόψη μας ότι αυτή η εβδομάδα είναι αρκετά πυκνή σε κινητοποιήσεις αλλά έχει σημασία έστω και συμβολικά να στηριχτεί και αυτή η κινητοποίηση.

Ολοι/ες την Πέμπτη, 18/11, στις 7 , έξω από το Μegaron Plus

Δεν υπάρχουν σχόλια: