mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Στην TV δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει*


* Αφήστε με να ολοκληρώσω
Για την αντιγραφή Ματίνα Παπαχριστούδη

Σαν να μην πέρασε μια μέρα στα τηλεοπτικά παράθυρα. Τα ίδια ερωτήματα, τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια διλήμματα, οι ίδιοι εκβιασμοί, οι ίδιοι πολιτικοί. Κατά τ΄άλλα ψηφίσαμε όλοι για να αποφύγουμε την πτώχευση. Cut. Οπότε λογικός είναι και ο πανικός στα τηλεοπτικά παράθυρα. Είναι τόσο μεγάλη η αλλαγή που ψηφίσαμε που βλέπεις νέα πρόσωπα. Να, για παράδειγμα τον Θόδωρο Πάγκαλο καλεσμένο του Αντώνη Σρόϊτερ.
Cut. Τι δεν είναι νέο πρόσωπο ο Θόδωρος Πάγκαλος; Μα τι λέτε, ίσα-ίσα τώρα που δεν απαλλάχθηκε από την κομματική προβιά της ευθύνης, μέχρι και να κοιταχτεί στον καθρέπτη μπορεί. Αλλά εκεί βλέπει τις ευθύνες των ...άλλων. Cut.
Στην άλλοτε κραταιά ψυχαγωγικό τηλεόραση γίνεται το έλα να δεις. Ότι κι αν λένε, καμία ακόμη απόφαση δεν έχει ληφθεί. Και οι ιθύνοντες με σοβαρό ύφος επιχειρηματολογούν σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το κενό. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη»...Cut. Τι να πουν όμως; Ότι καμία σειρά δεν έχει ακόμη αποφασισθεί; Ότι οι συζητήσεις για τα συμβόλαια, τα όποια συμβόλαια θα γίνουν στο τέλος Αυγούστου; Ότι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει; Cut. Οι παρουσιαστές βέβαια το χαβά τους. 
Και άντε όσοι γνωρίζουν πως έτσι ή αλλιώς, με κάποια μορφή θα βρίσκονται στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, δίκιο έχουν να μιλάνε. Να βγάζουν στη φόρα διάφορα, να θυμούνται περασμένα μεγαλεία, γενικά να λένε οτιδήποτε για να μείνουν στον αφρό της τηλεοπτικής επικαιρότητας. Cut. Οι άλλοι; Αλλά ας είναι, λίγη δόξα από την επιτυχία της Sila να κλαπεί και όλα θα γίνουν. Ή δεν είναι έτσι; Cut. Εγώ μαθαίνω, για παράδειγμα πως το πιθανότερο είναι αντί για αποφάσεις προγραμμάτων, να πέσει νέος κύκλος μαχαίρι. Cut. Δεν είναι μόνο ότι η διοίκηση του Mega απέφυγε να δώσει το πράσινο φως για τις ελληνικές σειρές μυθοπλασίας. Είναι οι φήμες για νέες περικοπές στον ΑΝΤ1.
Cut. Και η αρχή όπως όλα δείχνουν θα γίνει από το ραδιόφωνο.Cut. Μα, έχει κόσμο το ραδιόφωνο, θα ρωτήσει κάποιος. Όχι βέβαια. Ελάχιστοι έμειναν. Εκτός αν θέλουν κι αυτούς να τους «αντικαταστήσουν» με τα νεαρά φιντάνια που περιμένουν τη συνεργασία Πέτρου Κωστόπουλου-ΑΝΤ1. Πως σας φαίνεται; Cut. 
Και ενώ τα ιδιωτικά κανάλια βράζουν στο ζουμί τους, στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ξανά-ζουν στιγμές δόξας.
 Cut. Κάπου το έχουμε ξαναδεί το έργο. Η κρατική τηλεόραση γίνεται «δημόσια» μετά τις αλλαγές της διοίκησης. Cut. Πρώτα δηλαδή οι κυβερνήσεις αλλάζουν τη διοίκηση, τους γενικούς διευθυντές, τους παρουσιαστές, κ.λ.π. και μετά εξαγγέλλουν πως «Επιτέλους, η ΕΡΤ θα γίνει δημόσια».
 Και αμέσως μετά κόβουν όλους τους ενοχλητικούς. Και όσοι είναι υπάλληλοι τους βάζουν βαθιά στο ψυγείο της ενημέρωσης. Για να μπορούν μετά να τους πουν και «τεμπέληδες». Cut και deja vu μαζί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: