mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Το face boοk βλάπτει σοβαρά το διάλογο

Η CIA το ΚΚΕ και το facebook
(αναδημοσίευση από το "mao.gr)

Με νέο πρωτοσέλιδο σχόλιο απαντά ο Ριζοσπάστης και το ΚΚΕ σε όσους του καταλογίζουν φοβία απέναντι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή τη φορά το δημοσιογραφικό όργανο του Περισσού επικαλείται βίντεο στο …youtube στο οποίο εμφανίζεται ο δειθυντής της CIA σε μια συνεδρίαση του Κογκρέσου να δίνει συγχαρητήρια στον ιδρυτή του facebook Mark Zuckerberg για τις υπηρεσίες που προσφέρει η δημοφιλής σελίδα στην υπηρεσία του. Σύμφωνα με τη μετάφραση που κάνει ο Ριζοσπάστης ο αμερικανός δηλώνει: “Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά έκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν τη διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τι ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA”.
Πάντως η εφημερίδα τηρεί ουδέτερη στάση για το twitter αφού αναπαράγει τα λόγια του υπεύθυνου της CIA ότι το μέσο αυτό είναι άχρηστο στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία του ΚΚΕ δίνει γραμμή για unfriend, unfollow και delete account στα μέλη του με ένα μάλλον άγαρμπο τρόπο. Η θέση του άρθρου (σχόλιο πρώτης σελίδας) και η συχνότητα με την οποία το τελευταίο διάστημα ο Ριζοσπάστης και το γραφείο Τύπου του κόμματος τοποθετείται για το ζήτημα (ίσως περισσότερο από κάθε άλλο πολιτικό κόμμα) αντανακλά προφανώς την εσωτερική συζήτηση για το πόσο “νόμιμη” είναι η χρήση των μέσων αυτών από τα μέλη του ΚΚΕ. Κατά ένα τρόπο (στρεβλό όμως) η επιμονή του Περισσού στο ζήτημα facebook είναι πλευρά της συζήτησης για την εξωστρέφεια του κόμματος.

Το άρθρο εδώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ασχέτως με τη στάση του ΚΚΕ, είναι γεγονός πως ό,τι γράφεται και ανεβαίνει στο facebook δεν ξεγράφεται, όπως τόνισε και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκης σε ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Από' κει και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να εκτείθεται μέσω της πλατφόρμας μιας ιδιωτικής, μην το ξεχνάμε, επιχείρησης που εξαρχής δεν έδειξε καμία διάθεση προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού η όλη της φιλοσοφία κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.