mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μα που τους έχουν τα κανάλια τους πολιτικούς; Στο τσεπάκι;


*Αφήστε με να ολοκληρώσω

Με ένα χαμόγελο να στα χείλη εμφανίστηκε μια φίλη μου μετά τις εκλογές. «Άρχισα να βλέπω φανατικά τούρκικες σειρές», μου λέει και μου κλείνει το μάτι. Το έπαθα το σοκ μου, δεν λέω αφού η φίλη μου μόνο ειδήσεις και εκπομπές παρακολουθούσε ως τώρα. Φανατικά. Στο γιατί η απάντηση δόθηκε εύκολα. “Είναι πιο αληθοφανή τα όσα δραματικά ακούγονται στα τούρκικα σήριαλ”, είπε. Cut. Εδώ που τα λέμε πως να μην αλλαξοπιστήσει τηλεοπτικά όταν ακούει τον Παύλο Τσίμα να λέει «Πρώτα από όλα αυτή η κυβέρνηση δεν αποπνέει την παλιά κομματίλα των προηγούμενων»! Ορίστε; Cut.
 Τα χαμόγελα επέστρεψαν γενικά στη ζώνη των 8.00μ.μ. Λίγο το ‘χεις να έχουν δώσει τόσο μεγάλο αγώνα για μια κυβέρνηση «εθνικής ευθύνης» στη διατήρηση των μνημονίων και του ελέγχου από τη Ευρωπαϊκή ένωση και να κερδίζεις; Cut. Μετά τις χαρές και τα πανηγύρια στα δελτία προσπάθησαν να φτιάξουν την κυβέρνηση. Α, όλα κι όλα. Ο καθένας είχε κι από έναν πολιτικό να προτείνει. Cut. Μα που τους έχουν και τους βγάζουν έτσι εύκολα; Στο τσεπάκι; Cut
Η ορκωμοσία πάντως του νέου πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά ήταν το απόλυτο τηλεοπτικό χιτ. Ο ένας πάνω στον άλλον ήταν οι ξένοι και Έλληνες δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, καμεράμεν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Cut. Έτσι πήραν μια γεύση και οι 500 και πλέον ρεπόρτερ των διεθνών Μέσων πως περνάνε οι συνάδελφοι τους στην οδό Ηροδότου. Απέναντι από τα μέγαρα των πολιτικών εξελίξεων, χωρίς καφέ και σκιά. Cut. Η ΕΡΤ πάντως το έκανε το θαύμα της. Έχασε τον ήχο! Και έτρεχαν μετά τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια να δανειστούν τις δηλώσεις Σαμαρά από το βρετανικό SKY. Cut.
Τι απομένει για την κρατική τηλεόραση; Α! Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Για τα οποία δεόντως το πανηγύρισε. Cut. Ένα νούμερα ωστόσο είναι εντυπωσιακό. Την ημέρα των εκλογών, την περασμένη Κυριακή την ert.gr επισκέφθηκαν 22 εκατομμύρια φορές και είχε επισκέψεις από 200 χώρες. Ναι αυτό είναι επιτυχία. Cut.
Σιγά-σιγά τα μαζεύουν πάντως στα ιδιωτικά κανάλια. Από τα live και τα πλατό εννοούμε. Οι εκλογές τελείωσαν, το ίδιο και τα μπατζετ παραγωγής. Μια-μια οι ενημερωτικές εκπομπές ετοιμάζονται για διακοπές. Και τη θέση των πρώτων παρουσιαστών θα πάρουν οι γνωστοί πια καλοκαιρινοί «αντικαταστάτες» τους. Μερικές συνήθειες στην τηλεόραση δεν αλλάζουν ποτέ.
Cut. Και ενώ τα κάναλια αδειάζουν, στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ επιστρέφουν. Ολυμπιακοί αγώνες έρχονται και στο ραδιομέγαρο ετοιμάζονται για τη μεγάλη κάλυψη. Φέτος θα είναι μόνο η ΕΡΤ που θα δείχνει Ολυμπιακούς. Η συμφωνία με τις συνδρομητικές τηλεοράσεις Nova και ΟΤΕ TV δεν επιτεύχθηκε. Cut.

(αναδημοσίευση από Παρασκευή &13

Δεν υπάρχουν σχόλια: