mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Καμία ανοχή: Να δώσουν πίσω τα κλεμμένα


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
  • στην κλοπή των εισφορών και δικαιωμάτων μας
  • στα "παιχνίδια" στις πλάτες των ασφαλισμένων
Να παραιτηθεί η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ!

Κυβέρνηση-εργοδότες να δώσουν πίσω τα κλεμμένα!
  
Όταν, στο τέλος Απριλίου, η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή προειδοποιούσε πως η δήμευση των διαθεσίμων στα ασφαλιστικά ταμεία του κλάδου των ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, δεν αντιμετωπίζεται με συναντήσεις σε υπουργικά γραφεία και “φίλους μας” κυβερνητικούς, αλλά απαιτεί δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση των μνημονίων, η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων έβαζαν την αλληλογραφία για το PSI βαθιά στα συνδικαλιστικά τους γραφεία.
 Σήμερα, έντρομοι, «αποκαλύπτουν» στον κλάδο πως ο ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει μόλις 5,6 εκατ. ευρώ στα ταμεία του, που δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε τις άμεσες ανάγκες του! Χωρίς αιδώ για το φόβο και την αγωνία χιλιάδων ασφαλισμένων για το παρόν και το μέλλον των ταμείων μας, λένε μισές αλήθειες και πάμπολλα ψέματα σε ένα απαράδεκτο παιχνίδι εντυπώσεων, με σκοπό να κρύψουν ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και να διατηρήσουν τα ηνία.
 Ειδικά μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ φέρει τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση. Λειτούργησε εν κρυπτώ και σε βάρος των συμφερόντων των χιλιάδων ασφαλισμένων, προκαλώντας την περαιτέρω απομείωση των αποθεματικών του Ταμείου. Έγινε, έτσι, συνεργός στη μεγάλη κλοπή η οποία έχει ξεκινήσει από την εποχή των δομημένων ομολόγων και συνεχίστηκε με το "κούρεμα".

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καταγγέλλει τα πολιτικά και παραταξιακά παιχνίδια που παίζονται τις τελευταίες μέρες στις πλάτες των εργαζομένων στα ΜΜΕ και δηλώνει ότι δεν θα επιδείξει ανοχή:

  • Στη δήμευση της περιουσίας των ταμείων μας.
  • Στα ψέματα και την παραπλάνηση.
  • Στις τακτικές κωλυσιεργίας και αποσιώπησης των ευθυνών, από όπου κι αν προέρχονται.
  • Στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, που υφαρπάζουν τα λεφτά μας προς όφελος των τραπεζών και των τοκογλύφων.
 
Ξεκαθαρίζουμε, επίσης, ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και άλλα "κέντρα" να χρησιμοποιούν - παραμονές της γενικής συνέλευσης στην οποία θα γνωρίσουν την αποδοκιμασία και κατακραυγή - την ενημέρωση από την τράπεζα για τα διαθέσιμα προκειμένου να σπείρουν τον πανικό και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και ασφαλισμένους, καθώς είναι γνωστό ότι:

Ø  Πριν το PSI, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που υποστήριξαν τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι διοικήσεις των ταμείων παζάρευαν τους όρους της ανταλλαγής ομολόγων. Γιατί, αλήθεια, δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων και των επιστολών όπου ξεκάθαρα αναγράφονται τα αιτήματα των διοικήσεων έναντι των όρων της δήμευσης των ασφαλιστικών ταμείων;
Ø  Όταν η προσπάθειά τους απέτυχε, όταν κατέρρευσε η τακτική του λόμπινγκ και των παρασκηνιακών επαφών, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προχώρησε στην εφαρμογή του "Σχεδίου Β", με τη λήψη σκληρών και απάνθρωπων μέτρων, τα οποία πετσοκόβουν παροχές και υπηρεσίες πρόνοιας προς τους ασφαλισμένους, πετούν εκτός ταμείου τους μακροχρόνια άνεργους και τους εργαζόμενους οι οποίοι αμείβονται με δελτίο παροχής.

Όσο για τα συνδικαλιστικά όργανα, οι ηγεσίες των οποίων αποδεικνύεται ότι ήταν ενήμερες για τα πάντα, όλο το προηγούμενο διάστημα απέφυγαν όπως ο διάολος το λιβάνι να ενημερώσουν τον κλάδο, να σηκώσουν τη σημαία των κινητοποιήσεων ενάντια στις κυβερνητικές –τραπεζικές μεθοδεύσεις. Οχυρώνονταν πίσω από νομικές προσφυγές και συναντήσεις με δικηγορικά γραφεία, συνέχιζαν τις επαφές με κυβερνητικά στελέχη, με στόχο να προσφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ παροχές στα άλλα «ευγενή» ταμεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ειδικά εντός του σωματείου της ΕΣΗΕΑ, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, ξέσπασε ο γνωστός και εγκληματικός στις παρούσες συνθήκες "εμφύλιος" πόλεμος.  Οι παρατάξεις της υποταγής, της παραπλάνησης και της λογιστικής διαχείρισης επιδόθηκαν, όπως συνηθίζουν άλλωστε, σε ηχηρές θεατρινίστικες πιρουέτες επαναστατικότητας, οι οποίες όμως καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα από τα ίδια τα γεγονότα.

Μπροστά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό, η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή απαιτεί την παραίτηση της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία είναι απολύτως εκτεθειμένη με τις μεθοδεύσεις και τους χειρισμούς της. Παράλληλα, καλεί όλους τους ασφαλισμένους των ταμείων των ΜΜΕ σε γενικό ξεσηκωμό, για:

ü  Να δοθούν πίσω τα κλεμμένα από την κυβέρνηση και την τρόικα.
ü  Να οργανωθούν δυναμικές κινητοποιήσεις, αξιοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί στα ΜΜΕ η πολιτική δήμευσης της περιουσίας και του μέλλοντός μας.
ü  Να πάρει πίσω ο ΕΔΟΕΑΠ τις απάνθρωπες περικοπές για όλους τους συναδέλφους, για τους ανέργους και τους μακροχρόνια αμειβόμενους με δελτίο παροχής.
ü  Να υπάρξει γενναία αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες στα ταμεία και οι αυξημένες ανάγκες πρόνοιας, εξαιτίας των χιλιάδων ανέργων.
ü  Να ενταχθούν εδώ και τώρα στην ΕΣΗΕΑ και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ οι εργαζόμενοι με δελτίο παροχής στα ειδησεογραφικά sites.
ü  Να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και των κυβερνήσεών τους, μέσα από κοινή και συντονισμένη δράση με τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους.


Πρωτοβουλία για την Ανατροπή


(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό
ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές)

Δεν υπάρχουν σχόλια: