mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έχουν τα ΚΕΚ τα στοιχεία των ανέργων της ΕΣΗΕΑ;

Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε πως δόθηκε παράταση στην υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα σεμινάρια για ανέργους δημοσιογράφους. Στους καταλόγους της ένωσης, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι καταγεγραμμένοι 680 και πλέον άνεργοι δημοσιογράφοι. Γνωστό είναι επίσης πως διάφορα ΚΕΚ θα αναλάβουν αυτό τον κύκλο επιδοτούμενων σεμιναρίων, αφού αυτό ήταν προϋπόθεση της έγκρισης τους. Από αυτό όμως μέχρι να τηλεφωνούν τα ίδια τα ΚΕΚ σε ανέργους της Ένωσης υπάρχει μια μεγάλη απόσταση.
Το γεγονός αποκαλύπτει και καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κάππος με επιστολή του στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Και αναρωτιέται: 'Εχουν τα ΚΕΚ όλα τα στοιχεία, ονόματα-τηλέφωνα των ανέργων δημοσιογράφων τη στιγμή που σε αυτά δεν έχουν πρόσβαση οι εκπρόσωποι των ανέργων (όπως καταγγέλλουν;).

Η επιστολή Θ. Κάππου 


Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σήμερα Πέμπτη 13 Ιούνη του 2012, ώρα 11:49 πρωί, δέχτηκα στο κινητό μου ονομαστική («καλημέρα σας κ. Κάππο» κλπ… ) διαφημιστική κλήση από το ΚΕΚ ΑΚΜΗ , προκειμένου για τα επιδοτούμενα σεμινάρια στους Ανέργους της ΕΣΗΕΑ.
Επρόκειτο για την , κατά σειρά, … αφήστε έχω βαρεθεί να μετράω… «ενημερωτική απόπειρα» από πλευράς κάποιου ΚΕΚ επί του ιδίου , επικερδούς βεβαίως –βεβαίως για τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ «Κέντρα Κατάρτισης» αντικειμένου. Τηλεφωνικές κλήσεις, SMS, mails είναι οι τρόποι, που συνάγουν ότι αρκετά στοιχεία μου βρίσκονται στη διάθεση εμπορικής διαχείρισης Ιδιωτών της «Επαγγελματικής Κατάρτισης». Ομοίως, προφανέστατα, τα ανάλογα όλων των Συναδέλφων της λίστας Ανέργων της Ένωσής μας.

Από πλευράς μου δεν εγείρω ζήτημα «προσωπικών δεδομένων»- και εν τέλει γνωρίζω και έχω τον ευγενή τρόπο αντιμετώπισης των Εργαζόμενων στις Γραμματείες των ΚΕΚ, που πρέπει να βγάλουν μεροκάματο εξαίροντας τα «προσόντα» και τα εν γένει των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
Το ουσιώδες, άλλωστε, έγκειται στο πώς, αντί με την ολοκλήρωση των αιτήσεων Συναδέλφων για τα Σεμινάρια, να μας καταστούν γνωστά τα συμβεβλημένα ΚΕΚ, διευθύνσεις, ιστοσελίδες κλπ, ώστε να επιλέξουμε, συνέβη το ακριβώς αντίθετο: Οι Ιδιοκτησίες τους κατέχουν και χρησιμοποιούν κατά το συμφέρον τους «Εμάς» και το αποκλειστικά Εσωτερικό Αρχείο της Ένωσής μας, τον Κατάλογο των Ανέργων!...
Δεν υποκύπτω σε καμία «συνωμοτική εκδοχή» του γεγονότος, δεν ψάχνω «ενόχους» τυχόν διαρροών, εμπορίας του καταλόγου και τέτοιων μυθιστορικών και μόνο , ελπίζω, υποθέσεων. Αρνούμαι να «οργιάσει η φαντασία μου».

«Απλά» διαμαρτύρομαι έντονα, Αγαπητοί Συνάδελφοι!..

Μένω αποκλειστικά στο ανεπίτρεπτο της κατάστασης που σας περιγράφω.
Το δε ανεπίτρεπτο λαμβάνει πολύ μεγαλύτερη έμφαση, όταν ,έως και προ ελάχιστων, τουλάχιστο, ημερών (πολύ κακώς , κατά την άποψή μου…) τα ονόματα, τηλέφωνα και mails μας δεν δίνονταν καν στο Θεσμικό Στέλεχος της Ένωσής μας , στο Συνάδελφο Εκπρόσωπο των Ανέργων.

Συναδελφικά

Αθήνα 13 Ιούνη του 2012




Δεν υπάρχουν σχόλια: