mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Εισαγγελέας για ΕΔΟΕΑΠ-Τράπεζα της Ελλάδας

<< Ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε πριν λίγη ώρα την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα αποθεματικά του ταμείου μας, του ΕΔΟΕΑΠ και την ανέθεσε στον Εισαγγελέα κ. Νούλη. Επειδή τα ερωτηματικά ειίναι και πολλά και σοβαρότατα, δεν είναι καθόλου κακό-το αντίθετο μάλιστα-να διεξαχθεί μία εισαγγελική έρευνα εις βάθος, για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση ΕΔΟΕΑΠ>>, γράφει η Πόπη Χριστοδουλίδου στο peiratikoreportaz.
Μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε για το πως έγινε και έχει το ταμείο των ΜΜΕ μόλις 5,6 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του αλλά και την απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδας και την ανταπάντηση του ΕΔΟΕΑΠ, λογικό επακόλουθο είναι να αναλάβει και εισαγγελέας. 
Ας κρατήσουμε τα δυο σοβαρότατα ερωτηματικά που διατυπώνει η Χριστίνα Κοψίνη στο σημερινό ρεπορτάζ της για τον ΕΔΟΕΑΠ 
<< Κατόπιν τούτων, προκύπτουν δύο κομβικά ερωτήματα: Aκόμη κι αν υποτεθεί ότι ο ΕΔΟΕΑΠ «δεν είχε ενημέρωση και δεν είχε συναινέσει με το “κούρεμα’’» 
πώς μπορεί να νομιμοποιηθεί μια χρηματοοικονομική πράξη ρευστοποίησης χωρίς να γνωρίζει σε ποιο επίπεδο και σε ποια τιμή αποτιμώνται τα ομόλογα, χωρίς να εκμεταλλευθεί πιθανόν άλλες πηγές εσόδων που έχει από κινητή ή ακίνητη περιουσία; Kι αν όντως είναι έτσι και με ευθύνη του Ταμείου χάθηκε ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ, γιατί η ΤτΕ δεν το προειδοποίησε και δεν το απέτρεψε από αυτήν την απονενοημένη πράξη, παραμένοντας, ίσως, προσκολλημένη στο τυπικό γράμμα του νόμου, όπως είχε κάνει και με τις αποστάσεις της στην περίπτωση των δομημένων ομολόγων;>> 

Δεν υπάρχουν σχόλια: