mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ψηφιακό δέκτη έχετε;

Στις 20 Ιουλίου κλείνει τελικά το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών από τον Υμηττό και στις 17 Αυγούστου το σήμα των κρατικών καναλιών. Πρακτικά 2 εκατ. νοικοκυριά στην Αττική πρέπει να προμηθευτούν ψηφιακό δέκτη ή να γυρίσουν την κεραία τους προς Πάρνηθα, το μόνο κέντρο εκπομπής που παραμένει αναλογικό. Η υπουργική απόφαση βγήκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Όπως γράφει το digitalTV info
<< Η 20η Ιουλίου είναι τελικά η ημερομηνία για το αναλογικό switch off στον Υμηττό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αν και η Digea είχε ορίσει ως ημερομηνία για το κλείσιμο των πομπών της την 23η Ιουλίου. Η δεύτερη φάση του switch off αφορά στην ΕΡΤ που αντί για τις 13 Αυγούστου, θα πρέπει να σβήσει τα αναλογικά της δίκτυα στις 17 Αυγούστου. Η μετακίνηση έγινε λόγω του δεκαπενταύγουστου! >>.


Η υπουργική απόφαση με αριθμό 26337/675 δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με τις υπογραφές των υπηρεσιακών υπουργών Μεταφορών Σίμου Σιμόπουλου και Επικρατείας Αντώνη Αργυρού.
Σύμφωνα με αυτήν:
1. Την 03:00 πρωινή της 20ης Ιουλίου 2012, παύει η εκπομπή με αναλογική τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», όσων τηλεοπτικών προγραμμάτων εκπέμπονται ήδη και με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο αυτό. Κατ’ εξαίρεση, για την αναλογική εκπομπή από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» των προγραμμάτων «ΕΤ1», «NET» και «ΕΤ3» της ΕΡΤ ΑΕ, ως ημερομηνία παύσης ορίζεται η 03:00 πρωινή της 17ης Αυγούστου 2012.
2. Εφεξής, προϋπόθεση για την εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν. 3592/2007 και την κοινή υπουργική απόφαση 21161/2008, είναι η ταυτόχρονη παύση της ενδεχόμενης μετάδοσης του προγράμματος αυτού με αναλογική τεχνολογία από το ίδιο κέντρο.
3. Οι τηλεοπτικοί δίαυλοι που απελευθερώνονται, ως συνέπεια των ανωτέρω, υπόκεινται στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
4. Από την δημοσίευση της παρούσας, καταργείται η Απόφαση των Υπουργών Επικρατείας και Υποδομών Μεταφορών και ∆ικτύων με αριθμ. 13971/365/2012 (ΦΕΚΒ ́ 862) «Οριστική παύση ορισμένων αναλογικών τηλεο− πτικών εκπομπών από το κέντρο εκπομπής Υμηττού».
5. Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η Digea έχει πλέον την επίσημη διαβεβαίωση και από σήμερα κιόλας αρχίζει τη διαφημιστική καμπάνια για το αναλογικό switch off του Υμηττού.
Περισσότερα για το παρασκήνιο και το αλαλούμ προς της υπογραφής της υπουργικής απόφασης για το switch off στο νέο τεύχος του Digital TV info που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: