mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πραξικόπημα στην ΕΣΗΕΑ, στις καλένδες οι προτάσεις αγώνα

Καταγγελία του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη για την εφορευτική επιτροπή που απέρριψε τις δυο προτάσεις προς ψήφιση στις 5 και 6 Ιουνίου. 
Η Εφορευτική Επιτροπη της ΕΣΗΕΑ αγνόησε τις προτάσεις ψηφισμάτων των συναδέλφων -που κατατέθηκαν στη Γ.Σ της 22ας Μαϊου 2012- τις οποίες ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ζήτησε να τεθούν σε ψηφοφορία με κάλπη στις 5 και 6 Ιουνίου μαζί με τα άλλα θέματα της Γενικής συνέλευσης, γράφει στο site της "Συσπείρωσης". Μια μέρα πριν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε κατηγορηματικά να συζητήσει τις δυο προτάσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.
Τι άλλο να περιμένουμε δηλαδή για τον κλάδο από τα θεσμικά όργανα του; Ίσως ένα λουλούδι στον τάφο του επαγγέλματος!

Η επιστολή Τρίμη στην εφορευτική επιτροπή και το σχόλιο της παράταξης

Αθήνα, 1η Ιουνίου 2012

Προς
Την Εφορευτική Επιτροπή

Της ΕΣΗΕΑ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με το Καταστατικό, στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κατά τη συνεδρίαση της Γ.Σ. της 22ας Μαΐου 2012 κατατέθηκαν δύο γραπτά κείμενα προτάσεων-ψηφισμάτων από συναδέλφους, που τα υπέγραφαν, για να τεθούν σε ψηφοφορία. Ως Πρόεδρος της Γ.Σ ήμουν υποχρεωμένος να τα παραλάβω και να τα θέσω στην κρίση του σώματος.
Παρ’ όλ’ αυτά κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29ης Μαΐου 2012 έθεσα υπόψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ τα δύο κείμενα.
Ύστερα από συζήτηση, τα μέλη επέμειναν να μην γίνει ψηφοφορία στο Δ.Σ. για το εάν θα τεθούν στην κρίση των συναδέλφων, αλλά, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και της Γ.Σ – η οποία ολοκληρώνεται τυπικά με τις ψηφοφορίες επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεώς της – «να το πάρω επάνω μου», δηλαδή, να αποφασίσω εγώ.
Παρακαλώ, λοιπόν, όπως τεθούν τα δύο κείμενα υπόψη του σώματος μαζί με τα λοιπά θέματα της ημερησίας διάταξης στην κάλπη της 5ηςκαι 6ης Ιουνίου 2012.
Πιστεύω δε, ότι αρμοδιότητα της εφορευτικής επιτροπής είναι, σύμφωνα με το Καταστατικό, η διεξαγωγή ψηφοφορίας και η έκδοση αποτελεσμάτων, καθώς και ο έλεγχος των προϋποθέσεων των υποψηφίων για τα διάφορα όργανα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Τρίμης

**  Τελικά η εφορευτική επιτροπή, δηλαδή η κ. Μαίρη Πίνη, πραξικοπηματικά αγνόησε και τις προτάσεις των συναδέλφων και την επιστολή του προέδρου της ΕΣΗΕΑ… Ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: