mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Προσοχή και ηλεκτρονική τρομοκρατία από Χ.Α.

Δεν είναι μόνο η σύσταση ειδικής ομάδας αποστολής σχολίων σε δεκάδες sites που διαθέτει η Χρυσή Αυγή". Μετά τη σημερινή -ελέγχεται αν τελικά ήταν προσεκτικά προσχεδιασμένη- επίθεση Κασιδιάρη στο στούντιο του ΑΝΤ1 εναντίον των δυο γυναικών βουλευτών ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ο μηχανισμός της "Χ.Α" έπιασε δουλειά. Απενεργοποιεί την αποστολή, αναπαραγωγή και αναμετάδοση αντιφασιστικών κειμένων στα κοινωνικά δίκτυα. Ήδη για το θέμα γράφουν δεκάδες ιστολόγια.

Αναδημοσιεύουμε το σχόλιο του mao.gr για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η ηλεκτρονική λογοκρισία και τρομοκρατία των φασιστών. 

Ηλεκτρονικός “πόλεμος” στα σόσιαλ μίντια από τους χρυσαυγίτες
Πως να αποχαρακτηριστεί ένα κείμενο με “μη ασφαλές περιεχόμενο”.
Σε δεκάδες κείμενα με αντιναζιστικό περιεχόμενο από δεκάδες blogs έχουν κάνει report ως δήθεν ”μη ασφαλές περιεχόμενο” στο facebook οι χρυσαυγίτες με αποτέλεσμα εκατοντάδες κείμενα που έχουν μέσα τις λέξεις “Χρυσή Αυγή” και “Κασιδιάρης” ή “επίθεση νεοναζί” να αποκλείονται από το facebook. Αυτό γίνεται με ενορχηστρωμένη διαδικτυακή επίθεση στο facebook από εκατοντάδες λογαριασμούς των μελών και φίλων του φιλοναζιστικού κόμματος (οι περισσότεροι ψεύτικοι). 
 Τέτοιες πρακτικές οι εχθροί της δημοκρατίας τις έχουν χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές με αποκλεισμούς μέσα από την κατάχρηση των αντιφάσεων και των κενών στη λειτουργία των σόσιαλ μίντια. 
Περιττό να πούμε ότι δεν χάθηκε και ο κόσμος αν μερικά άρθρα δεν μπουν στο facebook, ούτε φυσικά έχουμε αυταπάτες πως ο φασισμός μπορεί να τσακιστεί στο facebook και στο διαδίκτυο.
Πάντως μπορεί να γίνει μαζικό anti-reporting. Αν προσπαθείτε να κάνετε share στο facebook ένα κείμενο με αντιναζιστικό περιεχόμενο και δεν σας αφήνει:
Αφότου εμφανιστεί το παράθυρο κοινοποίησης στο facebook και επιλέξετε το πλήκτρο “κοινοποίηση συνδέσμου”, θα εμφανισθεί παράθυρο με τίτλο “Δυστυχώς, η δημοσίευση αυτή περιέχει μια μπλοκαρισμένη διεύθυνση URL”.
Σε αυτό το παράθυρο, κάνουμε κλικ στον υπερσύνδεσμο “ενημερώστε μας”.
Αμέσως μετά, εμφανίζεται νέο παράθυρο, με τρεις ερωτήσεις. Συμπληρώνουμε τις απαντήσεις μας στα κενά χωρία, πατάμε “αποστολή” και έτσι, συμβάλλουμε στο αντι-reporting του κειμένου.

Τις οδηγίες τις έδωσε το left.gr για να γίνει anti-reporting σ’ένα κείμενο από το ιστολόγιο του Γιάννη Αλμπάνη αλλά ισχύει για όλα τα κείμενα που έχουν αποκλειστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: