mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Το Mega χρωστάει στο ΑΤΑ, στο Mega ο μέτοχος και οι ηθοποιοί στην ψάθα*

* Αφήστε με να ολοκληρώσω
(Για την αντιγραφή Ματίνα Παπαχριστούδη) 

Αν είναι έτσι, θέλω τα λεφτά μου πίσω τώρα. Αυτά που πληρώνω θέλω δεν θέλω κάθε μήνα στο λογαριασμό της ΔΕΗ ως ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ. Cut. Δεν μπορεί κύριοι της κρατικής-δημόσιας-κυβερνητικής- του Μαξίμου και των κομμάτων, τηλεόραση να είμαι εντάξει στην πληρωμή της συνδρομής μου και αντί για πρόγραμμα, σειρές, εκπομπές να ακούω πως η ΕΡΤ έχει κέρδη και πληρώνει τους φόρους της κανονικά.Cut. 
Δηλαδή επιδοτώ πάλι τη μαύρη τρύπα του κράτους με 4,2 ευρώ το μήνα; Δηλαδή πληρώνω για να εμφανίζει η διοίκηση της ΔΕΚΟ κέρδη; Α, ξέχασα. Πληρώνει και το Champions League! Cut. Εγώ που δεν βλέπω ποδόσφαιρο που μπορώ να πάρω πίσω τα λεφτά μου; Cut. Στα σοβαρά τώρα. Η ΕΡΤ μετά από απολύσεις 1000 και πλέον εργαζομένων, αορίστου χρόνου και συμβασιούχων και κατάργησης προγράμματος για τρεις τηλεοπτικές σεζόν, πάγωσε πάλι κάθε απόφαση ανάθεσης εκπομπών και σειρών. Κι ας έχουν προεγκριθεί αναθέσεις νέων προγραμμάτων πάνω από 6 εκατ. ευρώ, κι ας ζήτησαν, απαίτησαν πιο σωστά, από τους παραγωγούς να μειώσουν πάλι το κόστος στις προτάσεις τους. Cut. 
Τα ιδιωτικά κανάλια έχουν λύσει αλλιώς το πρόβλημα τους. Βάζουν στο prime time τούρκικα σήριαλ και δεν πληρώνουν τους ηθοποιούς για τα περυσινά και φετινά επεισόδια των σειρών μυθοπλασίας. Cut. Το στούντιο ΑΤΑ για παράδειγμα στο οποίο πήγαν οι ηθοποιοί από τη σειρά «Βασιλιάδες» να διαμαρτυρηθούν ήταν σαφέστατο. «Όταν μας δώσει λεφτά το Mega θα πάρετε και εσείς». Cut. Ω, ναι, το στούντιο ΑΤΑ ανήκει στον ΔΟΛ, δηλαδή στον Σταύρο Ψυχάρη που είναι μέτοχος στο Mega. Το οποίο Mega αναμένει να δώσει λεφτά ο Σταύρος Ψυχάρης, το μερίδιο του δηλαδή για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να πληρώσει τα τηλεοπτικά στούντιο! Παράλογο; Δεν απαντά. Cut. 
Οι ηθοποιοί βέβαια τα έχουν πάρει στο κρανίο. Απολύτως λογικό. Έχουν πληρώσει ήδη Φ.Π.Α για αμοιβές που δεν έλαβαν, θα φορολογηθούν για εισοδήματα και στο μεταξύ σχεδόν πεινάνε.Cut. Και δέχονται ερωτήσεις αν θα μπουν πάλι στο πλατό για γυρίσματα του νέου κύκλου. Πόσο πιο ξάστερα να το πουν πια. «Όχι, δεν αρχίσαμε να πληρωνόμαστε για τους "Βασιλιάδες"», απάντησε η Ζέτα Δούκα. «Η ανοχή έχει τα όρια της. Για να μπούμε για γυρίσματα μέσα στον Σεπτέμβρη για τον Β' κύκλο, θα πρέπει μέχρι τον Αύγουστο να έχουμε πάρει αρκετά από τα χρωστούμενα». 
Cut. Κάπως έτσι στα κανάλια εκτός από εκλογές βλέπουμε τούρκικα ή επαναλήψεις. Κακό αυτό. Και πάλι. Γιατί το ΕΣΡ καραδοκεί. Το οποίο και κάλεσε τον ΑΝΤ1 προς έλεγχο, γιατί λέτε. Επειδή βρήκε πως σε επεισόδιο της σειράς Κωνσταντίνου και Ελένης τον περασμένο Μάρτιο(!), στην 18η επανάληψη της δηλαδή, έγινε παραβίαση της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας. Cut.

Δεν υπάρχουν σχόλια: