mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Εις το όνομα της ελευθεροτυπίας

...Το 3ο απεργιακό φύλλο λοιπόν της "Ελευθεροτυπίας" κυκλοφόρησε από μια νέα συντακτική ομάδα και με τη συμμετοχή πολλών δημοσιογράφων. Ανάμεσα τους βρέθηκαν και όσοι είχαν ταχθεί δυναμικά κατά των προηγούμενων απεργιακών φύλλων και υπέρ της ένταξης της εκδοτικής εταιρείας στο άρθρο 99. Στην πορεία έκδοσης του 3ου απεργιακού φύλλου επικρατεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα στις αντικρουόμενες απόψεις για την επανέκδοση της "Ελευθεροτυπίας" με αυτό τον τίτλο. Και η αλήθεια είναι πως όσοι βρίσκονται στο κτίριο της Μίνωος, το οποίο επίσης δόθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα από την ιδιοκτησία, βλέπουν ως "εχθρό" οποιονδήποτε διαφωνήσει με τους όρους έκδοσης της εφημερίδας.
Στόχος τους να παραμείνει ενεργός ο τίτλος, για να βοηθήσει το σκοπό τους να πάρουν τα δεδουλευμένα και τα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Αυτή είναι η μια πλευρά της υπόθεσης "Ε".
Η δεύτερη πλευρά έχει ορατές τις στοχεύσεις και επιδιώξεις της εκδότριας και της εταιρείας. Η Μάνια Τεγοπούλου στην 3ήμερη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας υποσχέθηκε αόριστα ένα μισθό εάν και εφόσον...και παραδέχθηκε πως ήδη επιτεύχθηκε κατά 70% ο στόχος μείωσης του προσωπικού. Τα όσα δηλαδή έγιναν-οι αποχωρήσεις συντακτών, οι παραιτήσεις, οι διασπάσεις, οι εργασιακές συρράξεις στις συνελεύσεις-ωφέλησαν την εταιρεία. Η οποία και σκοπεύει με τη σύμφωνη γνώμη όσων απέμειναν να κάνει πάλι αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Μόνος στόχος της αίτησης αυτής να "κουρέψει" τις απαιτήσεις των δεδουλευμένων των εργαζομένων για 11 τουλάχιστον μήνες (από τον Ιούνιο του 2011). Γιατί με τις τράπεζες η εταιρεία τα έχει ήδη βρει στο σχέδιο "κουρέματος" και αναδιοργάνωσης". Το μόνο που έλειπε στην εκδότρια είναι η έκδοση της "Ελευθεροτυπίας". Έστω και ως τίτλος εβδομαδιαίος. (...)
Για τη συνέχεια στο media project

Δεν υπάρχουν σχόλια: