mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η πρώτη πτώχευση στα ΜΜΕ(Περιοδικός Τύπος) και το χρέος των 2 εκατ. ευρώ

Τρία χρόνια περίπου μετά την είσοδο της εταιρείας Περιοδικός Τύπος Α.Ε. του Γ. Ανεμοδουρά στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου, οι εργαζόμενοι ακόμα παλεύουν να πάρουν τις αποζημιώσεις και μέρος των δεδουλευμένων τους. Αύριο καλούνται σε συνάντηση από την ΕΣΠΗΤ, την Ένωση Λιθογράφων και την ΕΠΠΗΤ στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (7 μ.μ.) προκειμένου να συζητήσουν και να οργανώσουν την διεκδίκηση των οφειλομένων.
Να σημειώσουμε ότι στην εταιρεία Περιοδικός Τύπος Α.Ε. σήμερα απασχολείται μόνο ένα (!) άτομο, ενώ ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί στην εταιρεία Λιθοτύπ Α.Ε. του ιδίου ιδιοκτήτη. Αρκετές από τις εκδόσεις του άλλοτε ισχυρού ομίλου κυκλοφορούν από διάφορα εκδοτικά σχήματα, αποφέροντας σημαντικά ποσά, αλλά οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να περιμένουν την αποπληρωμή οφειλομένων που αγγίζουν τα δυο εκατομμύρια.
Η ανακοίνωση των τριών σωματείων 
Στο πλαίσιο των επικείμενων εξελίξεων σχετικά με την διεκδίκηση των δεδουλευμένων, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση των πρώην εργαζομένων στην επιχείρηση Περιοδικός Τύπος — Γ. Ανεμοδουράς με αντιπροσωπεία των Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΠΠΗΤ, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 και ώρα 19.00 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).
Θεωρούμε την παρουσία όλων των συναδέλφων που είχαν εργαστεί στην εταιρεία «Περιοδικός Τύπος- Γ. Ανεμοδουράς» ιδιαίτερα σημαντική.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Ένωση Προσωπικού Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: