mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Έτοιμη η επιχειρησιακή σύμβαση ΜΜΕ!

Και ενώ στον Alpha και στα σωματεία συνεχίζεται η κόντρα και ο προβληματισμός για την επιχειρησιακή σύμβαση-οδηγό που εμφάνισε ο Δ.Κοντομηνας και δείχνει το δρόμο για τα κεντρικά ΜΜΕ, στην ακριτική Θράκη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση είναι γεγονός.
Τη σύσταση ένωσης προσώπων αποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι. 20 από αυτούς βάλλουν κατά της ΕΤΙΤΒΕ γιατί κατήγγειλε απολύσεις και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της ιδιοκτησίας. Οι εργαζόμενοι "μαλώνουν" το σωματείο γιατί τους εγκαλεί και η ΕΤΙΤΒΕ ανταπαντά πως κάποιοι που ήταν τα "κακά παιδιά" του καναλιού επειδή αρνήθηκαν να βάλουν την υπογραφή τους, απολύθηκαν....
Και τα δυο κείμενα έχουν σημασία για τις μέρες των εκβιασμών που διανύουμε.


ΠΡΟΣ: το Δ.Σ της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.ΕΘΕΜΑ:       ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωσή σας, η οποία και αναφερόταν στο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης στο οποίο και απασχολούμαστε άλλοι 17 και 18 χρόνια και άλλοι μόλις μερικούς μήνες.


Και τονίζουμε το «με έκπληξη», διότι κυριολεκτικά πέσαμε από τα σύννεφα με τον τρόπο με τον οποίο και περιγράφεται τη διαβούλευση για τη σύσταση Ένωσης Προσώπων, που έγινε μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας…
Οι λέξεις που χρησιμοποιήσατε είναι αν μη τι άλλο προσβλητικές, για μία διαδικασία η οποία και έγινε με καθ’ όλα νόμιμο και Δημοκρατικό τρόπο και κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράστηκαν οι απόψεις όλων των εργαζομένων χωρίς κανένα «πιστόλι» στον κρόταφο από την Διοίκηση κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε και από την απόφαση που πήραμε συνολικά.

Σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο όπως αυτήν στην οποία ζούμε, εκφράσεις του τύπου «αντισταθήκαμε στην πίεση της εργοδοσίας», μόνο καλό δεν κάνουν αφού όλοι μαζί αναζητούμε λύσεις ώστε να μη χαθεί καμία απολύτως θέση εργασίας αλλά και να διατηρηθούν οι μισθοί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο για την επιβίωση των οικογενειών μας αλλά και του ίδιου του «μαγαζιού»
Η Δέλτα Τηλεόραση Θράκης, αποτελεί για εμάς, όχι μόνο την δουλειά μας αλλά την ίδια μας την οικογένεια αφού οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε εδώ πολλά χρόνια και δεν έχουμε διαπιστώσει ποτέ στο παρελθόν, ούτε και σήμερα καμία απολύτως παρανομία εις βάρος μας. Αντιθέτως αμειβόμαστε με βάση τις Σ.Σ.Ε. και ίσως αυτό το γεγονός να αποτελεί και από μόνο του μία πρωτοτυπία αφού γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία μάλιστα έχουν εργαζόμενους ανασφάλιστους ή «ουρανοκατέβατους» και περιστασιακούς.
Σεβόμαστε τις μάχες που δίνει η ΕΤΙΤΒΕ για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και των μισθών, αλλά παρακαλούμε τα μέλη του Δ.Σ. να σεβαστούν και την δική μας μάχη, συμβουλεύοντας και προστατεύοντας τους εργαζόμενους και σε καμία περίπτωση διασύροντας την επιχείρηση η οποία σε χαλεπούς καιρούς παραμένει ζωντανή και νόμιμη! Βοηθήστε μας να προστατεύσουμε και όχι να καταστρέψουμε μέσα από δημιουργία λανθασμένων για την επιχείρηση εντυπώσεων, οι οποίες μάλιστα έχουν επιπτώσεις και στην αγορά και άρα και στην επιβίωσή μας.
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Οι υπογράφοντες: (ακολουθούν τα ονόματα 20 εργαζομένων)

Σχόλιο ΕΤΙΤΒΕ: 

Συνάδελφοι, λυπούμαστε και ευχόμαστε να νοιώθετε τώρα πλέον ικανοποιημένοι που μας
"βάλατε στην θέση μας" και κάνατε χαρούμενο τον εργοδότη - πατέρα σας- όπως λέτε
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ .
(Γνωρίζετε βέβαια ότι υπάρχουν και "κακά" παιδιά στην οικογένειά σας που ή απολύθηκαν ή εργάζονται μόνο μία μέρα την βδομάδα γιατί αρνήθηκαν την καταστρατηγηση των ΣΣΕ)

Η "προσβλητική" ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ

Καταδικάζουμε την τακτική που εφαρμόζουν οι υπεύθυνοι των περισσότερων Περιφερειακών και Τοπικών τηλεοπτικών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους τεχνικούς τους με μεγάλες καθυστερήσεις που, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν τους δώδεκα μήνες.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά καταστρατηγούν συστηματικά την ΣΣΕ, η οποία σημειωτέον, σύμφωνα και με  την μνημονιακή εργατική νομοθεσία, ισχύει, τουλάχιστον, μέχρι τις 31.12. 2012.
Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στους εργαζόμενους της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ που αντισταθήκαν στην πίεση της εργοδοσίας του σταθμού και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να ιδρύσουν ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ για να «υπογράψει με την εταιρεία την εργασιακή σύμβαση σύμφωνα με τα ισχύοντα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» όπως κατά λέξη αναφέρει το υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.  έγγραφο προς αυτούς.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στην Βόρεια Ελλάδα να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εργαζομένων στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών τους για μειώσεις μισθών, να καταγγέλλουν κάθε σχετικό περιστατικό και όσοι δεν είναι ακόμα μέλη της Ένωσης να εγγραφούν άμεσα γιατί οι ΣΣΕ ισχύουν πλέον μόνο για τα μέλη.
Τέλος προειδοποιούμε τους Καναλάρχες της Βόρειας Ελλάδας να αφήσουν τα τερτίπια να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία και να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενούς τους την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα ως έχουν υποχρέωση.
Διαφορετικά όχι μόνο θα ανακοινώνουμε και θα καταγγέλλουμε ονομαστικά την κάθε περίπτωση αλλά θα προχωρούμε και σε  νομικές και συνδικαλιστικές ενέργειες.  

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε



Δεν υπάρχουν σχόλια: