mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Στον αέρα η συμφωνία για το Champions League;

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία Κυριακής)

Διεθνείς επιπτώσεις στα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαί­ρου φαίνεται πως έχει η έναρξη εισαγγελικής έρευνας μετά από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, για τη συμφωνία της ΕΡΤ με την ΤΕΑΜ για τα δικαιώματα του Champions League την περίοδο 2012-2015. Σύμφωνα με πλη­ροφορίες, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης μετά την εξέλιξη αυτή «παγώνει» τη συμφωνία της με την ΤΕΑΜ και θα αναμένει κεντρικά, την απόφαση της επόμενης κυβέρνησης για το αν θα πληρώσει για τα δικαιώματα. Πρέπει να σημειωθεί πως η ΕΡΤ έχει ήδη υπογράψει τη συμφωνία και κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που σπά­σει η συμφωνία και ενεργοποιηθούν οι ρήτρες των συμβολαίων.
Το ακριβό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προκαλεί για μια ακό­μη φορά τα πάθη στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο. Η καταγγελία εναντίον της ΕΡΤ έγινε από τα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία, όπως προκύπτει από το πόρισμα της εισαγγελικής παραγγελίας, κατέ­θεσαν πολύ μικρότερες προσφορές για το Champions League. Η κοινή στάση των ιδιωτικών καναλιών ήταν γνωστή και εκφρα­σμένη γραπτώς ήδη από την άνοιξη του 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές των ιδιωτικών καναλιών κυμάνθη­καν από 2 ως και 3,5 εκατ. ευρώ.
Η ΕΡΤ πήρε τα δικαιώματα με προσφορά ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, ενώ η συνδρομητική πλατφόρμα της Forthnet κατέθεσε προσφορά 12 εκατ. ευρώ. Απαντώντας στην εισαγγελική παραγγελία, η διοίκηση της κρα­τικής τηλεόρασης υποστηρίζει ότι πέτυχε μείωση των τηλεοπτι­κών δικαιωμάτων κατά 20%, αφού για την προηγούμενη 3ετία και με άλλη διοίκηση, η ΕΡΤ είχε πληρώσει 12,8 εκατ. ευρώ για το Champions League. Τότε, τα ιδιωτικά κανάλια δεν είχαν αντιδράσει, καθώς είχαν επίσης συμμετάσχει με εξίσου μεγάλες προσφορές. Το Mega, που κέρδισε τότε τα δικαιώματα έναντι 13 εκατ. ευρώ, έχει εγγεγραμμένο χρέος στην ΤΕΑΜ ύψους 28 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: