mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Το κόστος του Ζαππείου και η στήριξη περικοπών στον ΕΔΟΕΑΠ**

** media news
( Η έκδοση της εβδομάδας) 

Τον τελικό απολογισμό του κόστους προεκλογικής κάλυψης θα καταθέσει στο αρμόδιο υπουργείο των ΜΜΕ η διοίκηση της ΕΡΤ. Πάντως, έχει εγγράψει ένα κονδύλι για την 10ήμερη φουλ κάλυψη όλης της προεκλογικής δραστηριότητας ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Το λογαριασμό του Ζαππείου έχει αναλάβει να πληρώσει η γενική γραμματεία. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, δόθηκαν εντολές πληρωμών για το ενοίκιο. Θα δοθούν 12.850 ευρώ, για ενοικίαση επίπλων 6.680 ευρώ, για τα γραφιστικά στα banner σήμανσης 4.710, για τους καφέδες των ξένων ανταποκριτών σήμερα 1.850 και για μεταφράσεις στα αγγλικά των δηλώσεων 500 ευρώ. Συνολικό κόστος Ζαππείου 26.591 ευρώ.

Στον αφρό και πάλι πληροφορίες και σενάρια πως επίκειται αποχώρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από το μετοχικό κεφάλαιο του ΣΚΑΪ. Με ποιο τρόπο θα γίνει η αποχώρηση θα διαφανεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αποκλεισμό από τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ζάππειο, κατήγγειλαν οι εφημερίδες της αριστεράς «Αυγή», «Ριζοσπάστης», ενώ ενόχληση εκφράστηκε και από εφημερίδες που δεν τους δόθηκε ο λόγος. Προτεραιότητα, όπως λένε οι συμμετέχοντες, στην υποβολή ερωτήσεων είχαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση το σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης που πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha Λ. Αλβέρτης στο προσωπικό. Η μείωση αποδοχών, κλιμακωτά από 5% ως και 30%, για ποσά από 1.400 ως 3.000 ευρώ μεικτά, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα απολύσεων και την ασάφεια στο αν θα δοθούν αποζημιώσεις, επέφεραν μεγάλο προβληματισμό. Ακόμη και σε όσους ήταν υπέρμαχοι της υπογραφής της. Η διοίκηση του Alpha δίνει διορία ως τις 30 Μαΐου για την επιχειρησιακή συμφωνία, προσφέροντας νομική κάλυψη για τη σύσταση επιχειρησιακού σωματείου.

Αγριεύει η κόντρα ανάμεσα σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ για το μνημονιακό πρόγραμμα περικοπών του ταμείου στις παροχές προς τους ασφαλισμένους. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με μακροσκελή παρέμβασή της, καλεί σε απογραφή τους ανέργους των ΜΜΕ, μιλώντας για 1.300 άτομα, εγκαλώντας την ένωση συντακτών για αδιαφορία στο θέμα των άνεργων δημοσιογράφων. Η ΕΣΗΕΑ, από τη δική της πλευρά, καλεί τις ενώσεις για συντονισμό αγώνα εναντίον του ΕΔΟΕΑΠ.

Παρέμβαση στον απειλούμενο δημοσιογραφικό εμφύλιο για τα ασφαλιστικά ταμεία έκανε ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Με επιστολή του στον ΕΔΟΕΑΠ δηλώνει πως οι περικοπές είναι αναγκαίες! Και όλα, αυτά ενώ καραδοκεί η ενσωμάτωση των ταμείων στα ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, όπως συζήτησε η κυβέρνηση και απαιτεί η τρόικα.

Κοντά στο 60% των μετοχών του ΔΟΛ διαθέτει πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης, μετά την εξαγορά του 34,63% που κατείχε το Ίδρυμα Λαμπράκη. Επρόκειτο για το ποσοστό που θα αγόραζαν από κοινού με τον Βίκτωρα Ρέστη, ενέργεια που δεν ολοκληρώθηκε μετά τη διατάραξη των σχέσεών τους.

Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια οι τηλεθεατές των τηλεοπτικών ειδήσεων κατά τον μήνα Απρίλιο. Πέρα από την ανταγωνιστική σύγκριση ποσοστών τηλεθέασης ανάμεσα στα κανάλια, εξαιρετική σημασία έχει η μεγάλη αύξηση τηλεθέασης για όλα τα δελτία. Σε ένα μήνα σοβαρών πολιτικών εξελίξεων, το κοινό των δελτίων στην TV ξεπέρασε συνολικά τα 3 εκατομμύρια άτομα. Το δελτίο του Mega παραμένει στην 1η θέση με 936.000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο, ενώ αυξημένο είναι και το μερίδιο του δελτίου ΑΝΤ1 με 737.000 τηλεθεατές.

Με ένα mail προεκλογικά ενημερώθηκαν οι συντάκτες του Αθηναϊκού Πρακτορείου πως οφείλουν να συμπληρώσουν δήλωση για το αν διαθέτουν και δεύτερη, εκτός ΑΠΕ, δουλειά. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, πολύ περισσότερο που η διοίκηση του Πρακτορείου αλλά και ο πολιτικός προϊστάμενος γνωρίζουν όλα τα στοιχεία των εργαζομένων. Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτής παραμένει άγνωστος.

Σε ένταση παραμένει το κλίμα ανάμεσα στις συνδικαλιστικές ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ με επίκεντρο την τακτική που θα ακολουθήσουν έναντι των ενώσεων ιδιοκτητών για τη συλλογική κλαδική σύμβαση.

Η 14η Μαΐου δε είναι μακριά και η ανακοίνωση της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της ΕΣΗΕΑ για τις 22 Μάϊου, προκάλεσε θυμηδία. Η πρόταση, κυρίως από την πλευρά των τεχνικών, για απεργία πριν τις εκλογές έπεσε στο κενό.

Αστέρια του Mega φαίνεται πως προσεγγίζει ο ΑΝΤ1 για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Ενώ έχει στο συρτάρι του ήδη την παραγωγή σειράς με τη Ζέτα Μακρυπούλια, συζητά με τους Πέτρο Φιλιππίδη και Σμαράγδα Καρύδη για μια ακόμη κωμωδία. Και στον προθάλαμο συμφωνίας βρίσκεται και ο Χάρης Ρώμας για το ριμέικ του «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Το μόνο δελτίο της τηλεόρασης που διαφοροποιήθηκε στην καταγγελλόμενη από την ένωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαπόμπευση των 11 οροθετικών ιερόδουλων, ήταν το δελτίο της Σίας Κοσιώνη στο ΣΚΑΙ. Η παρουσιάστρια το δήλωσε εξαρχής ότι δεν θα πει τα ονόματα ούτε θα δείξει φωτογραφίες, κάνοντας τη διαφορά εντός και εκτός καναλιού.

Στις φλεγόμενες περιοχές του πλανήτη, όπου πράγματι η δημοσιογραφική «Σιωπή σκοτώνει τη δημοκρατία», έδωσε χώρο και εικόνα η Παγκόσμια ένωση εφημερίδων και η Διεθνής ένωση δημοσιογράφων (WAN -Ifra) στην επέτειο της 3ης Μάη, παγκόσμιας ημέρας της ελευθερίας του Τύπου. Η WAN προσέφερε το χώρο της για τα καταγγελτικά editorial ακτιβιστών της δημοσιογραφίας. Για την κατάσταση στη χώρα μας καταπέλτης είναι η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, στην οποία εκφράζονται ανησυχίες για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων σε διαδηλώσεις στην Αθήνα.

Οι σκιτσογράφοι ψηφίζουν και επιλέγουν διέξοδο στην κρίση. Είκοσι έξι Έλληνες γελοιογράφοι παρουσιάζουν στο Πεδίον του Άρεως, στη φετινή έκθεση βιβλίου, τη δική τους γιορτή πολιτικής γελοιογραφίας. Τίτλος της «Οι γελοιογράφοι bookάρουν». Καλούν τους φίλους του σκίτσου να ρίξουν δαγκωτό στη δική τους κάλπη.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτομαγιάτικη συναυλία της ΕΡΤ. Συγκεντρώθηκαν 10.000 κουτιά γάλα και περισσότερες από 500 κούτες φάρμακα για τους «Γιατρούς του κόσμου».
Στο Διαδίκτυο η Focus Web ΤV από τις Ει. Νικολοπούλου και Φ. Μαυραγάννη. 
Μήνυση και αγωγή κατά του Reuters κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς, διεκδικώντας αποζημίωση 50 εκατ. ευρώ, κατηγορώντας το δίκτυο για «δυσφήμιση». 
Το Final 4 της Κωνσταντινούπολης (11-13 Μαΐου) θα καλύψει η Κρήτη TV. 
 Στις 30 Μαΐου ψηφίζουν στη Θεσσαλονίκη για την εκλογή νέου ΔΣ στην ΕΣΗΕΜΘ. Βαρύτατος ο απολογισμός της κρίσης στα ΜΜΕ στην Ισπανία. Έκλεισαν 57 δημοσιογραφικοί οργανισμοί και απολύθηκαν πάνω από 6.000 δημοσιογράφοι. 
 Για μεταδόσεις σε HDTV ετοιμάζεται τον Ιούνιο η ΕΡΤ, που θέλει να καλύψει τους αγώνες της Εθνικής μας με σήμα υψηλής ευκρίνειας. 
 Μεγάλη αύξηση παγκοσμίως στον αριθμό συνδρομητών της IP TV, καθώς ξεπερνά τα 60 εκατ., σύμφωνα με την Point.

Δεν υπάρχουν σχόλια: