mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μικρός απολογισμός σε εκλογική τηλεοπτική ήττα*

*Αφήστε με να ολοκληρώσω

Για την αντιγραφή Ματίνα Παπαχριστούδη
Τελικά αποδείχθηκε. Τρίβουν τα μάτια τους στα κανάλια, τεντώνουν και ξανατεντώνουν τα αυτιά τους. Αδίκως. Η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Τα νούμερα τηλεθέασης δεν ταυτίζονται με τις επιλογές του κοινού. Όποιος σε παρακολουθεί στενά και συνεχώς δεν σημαίνει ότι σε πιστεύει, μπορεί απλώς να γελάει μαζί σου. Πως το έλεγε παλιά ο Λαζόπουλος; Αν κατεβάσω το βρακί μου εκεί να δεις τηλεθέαση που θα έχω.... Cut. 
Η τηλεόραση, τα κανάλια, οι σχολιαστές-παρουσιαστές τους μέσα στην παραζάλη της αλαζονείας τους ξέχασαν μια βασική αρχή. Η τηλεθέαση δεν είναι ψήφος στην κάλπη. Τζάμπα τόσο σάλιο υποστήριξης στους εκλεκτούς του δικομματισμού, στο πέρασμα πολιτικής γραμμής, στη «μανιπουλάτσια» (για να θυμηθούμε και τις παλιές λέξεις στο εγχειρίδιο προπαγάνδας ΜΜΕ) της τηλεοπτικής κοινωνίας. 
Cut. Η κάλπη έβγαλε άλλους εκλεκτούς. Μαύρες πλερέζες στα στούντιο, νεύρα, πολλά νεύρα.Cut. «Όχι, όχι δεν θέλουμε να μας τα ξαναπείτε», ακούστηκε φουρκισμένος ο Νίκος Ευαγγελάτος στον αέρα μόλις ήρθαν τα πρώτα στοιχεία του exit poll. Στο ΣΚΑΙ η φιλότιμη προσπάθεια να λειτουργήσει ομαλά το δημοσιογραφικό δίδυμο απέτυχε παταγωδώς. 
Cut. Όχι μόνο στα νούμερα των μετρήσεων τηλεθέασης όπου ο ΣΚΑΙ κατάφερε το ακατόρθωτο, να έρθει τελευταίος πίσω και από τον Alpha. Αλλά στη συνολική εμφάνιση της εκπομπής. Cut. Παίρνει το λόγο η Σία Κοσιώνη να υποβάλλει τις ερωτήσεις της στον καλεσμένο. Και τι κάνει ο Ευαγγελάτος on air; Αρχίζει να παίζει με το κινητό του! Να κοιτάει τα μηνύματα. 
Μέχρι να το πάρει χαμπάρι ο σκηνοθέτης, η εικόνα στο γυαλί μίλησε. 
Cut. Στο Mega η Όλγα Τρέμη έβαλε κανονικά τις φωνές στον Γιάννη Πρετνετέρη γιατί τη διέκοψε. Και προηγουμένως δήλωσε πως από το ΠΑΣΟΚ αποσύρθηκαν οι καλεσμένοι για την τηλεόραση. Κάνει ζάπινγκ ο έρμος τηλεθεατής και πέφτει πάνω στον Πάγκαλο στη ΝΕΤ! Cut. Τι; Δεν είναι εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο Πάγκαλος; Ψιλά γράμματα για τους τηλεθεατές το βράδυ εκείνο. Cut. Μα και στον ΑΝΤ1 ήταν εμφανής ο εκνευρισμός. Η Μαρία Χουκλη στο πάρα τσακ δεν έβαλε τις φωνές στο Στρατή Λιαρέλη. Του έκανε μόνο νοήματα. Τα οποία και βεβαίως φαίνονταν στην οθόνη. 
Cut. Που να καταλάβει ο Λιαρέλης, είχε πάρει φόρα. Φόρα κατηφόρα με τα αποτελέσματα. Κρατούσε ένα κίτρινο φάκελο πάνω, ακριβώς πάνω, από το κεφάλι του δημοσκόπου. Το κούναγε, το κούναγε, λες τώρα θα του το φέρει στο κεφάλι! Cut. Μ’ αυτά και με τ’ άλλα- τις κανονικές δηλαδή απαράδεκτες συμπεριφορές των τηλεσχολιαστών μετά τις εκλογές στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα- πήρε κεφάλι η ΝΕΤ...Αυτές τις ώρες, δεν ξέρω αν είναι, συμπεριφέρεται όμως σαν το μόνο «ανεξάρτητο» ενημερωτικό Μέσο. Οι δημοσιογράφοι με τα πιστεύω και τα κονέ τους δίνουν την εικόνα που θέλουν, η ΕΡΤ με τον παρά της κάνει έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και έχει δηλώσεις και εικόνα. Να πως ανεβαίνουν τα νούμερα. Cut.

Δεν υπάρχουν σχόλια: