mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Οι πολλοί μικροί "Τόμσεν" στα media πασχίζουν για τα αφεντικά τους

<<Όπου και αν εργάστηκα, και εργάστηκα στα πιο μεγάλα μέσα, είδα μόνο λογοκρισία και διαφθορά. Είδα στημένες συνεντεύξεις, είδα «πειραγμένες» συνεντεύξεις, θέματα να κρύβονται και πολλά άλλα>> .....

Αποκαλυπτική, συνάμα διδακτική η ιστορία-απόλυση του παραγωγού Χρίστου Λογαρίδη, του "αναρχικού τραπεζίτη" από το Ράδιο 9 του Δημήτρη Κοντομηνά. Διδακτική για τους στόχους του "συγκροτήματος" που πλέον λειτουργεί ενοποιημένα και οι σταρ της τηλεόρασης πέρασαν πίσω από τα μικρόφωνα, σε μια ακόμη αποστολή-δουλειά. Να μην υπάρχει κόστος για το ραδιόφωνο αφού υπάρχουν συντάκτες του ιδιοκτήτη στην τηλεόραση.
Μαζί με τον Χρίστο Λογαρίδη απολύθηκε και ο Νίκος Πετρόπουλος, οι οποίοι όπως και τόσοι άλλοι στο "αντιμνημονιακό" ραδιόφωνο του Δ.Κοντομηνά είναι μήνες απλήρωτοι. Όταν μάλιστα κάποιος τόλμησε να ενημερώσει τη διοίκηση πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε τα εισιτήρια τους για να φθάσουν ως την Κάντζα, εισέπραξαν περίπου την οργή γιατί δεν ευχαριστούν τον ύψιστο που έχουν δουλειά Ακούς εκεί να έχεις θέση εργασίας και να ζητάς και λεφτά για τα εισιτήρια! Δεν ξέρεις τι γίνεται σήμερα στα ΜΜΕ; Και καπάκι στο συγκρότημα του Alpha, προωθείται η επιχειρησιακή σύμβαση. Με τον μειωμένο δηλαδή μισθό θα κληθούν οι εργαζόμενοι να δουλέψουν και σε τηλεόραση και σε ραδιόφωνο και σε site. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως φεύγοντας οι Γερμανοί από την Κάντζα υποστήριξαν στα σοβαρά πως έχουν αφήσει λεφτά στο κανάλι ως τον Δεκέμβριο του 2012!!!! 

Ας γυρίσουμε στην απόλυση του "αναρχικού τραπεζίτη". Ο μισθός του, ο χρωστούμενος μισθός του, έφθανε το ποσό των 315 ευρώ. Κι όμως ο νέος διευθυντής, όταν τον απέλυσε του μίλησε για "οικονομικούς λόγους".

Γράφει στο blog του : "Το ξαφνικά, φυσικά είναι σχήμα λόγου, με την έλευση του κυρίου Θωμόπουλου στον σταθμό, όλοι ξέραμε πως ήρθε σαν οικονομικός δολοφόνος να πάρει κεφάλια. Το ξέραμε γιατί το έχει επαναλάβει στο παρελθόν.
Κάπου εδώ, θέλω να πω, πως στην αρχή είπαν πως η εκπομπή κόβεται μόνο για το διάστημα μέχρι τις εκλογές, και αυτό έλεγαν και στους φίλους της εκπομπής που τηλεφωνούσαν στον σταθμό και ρωτούσαν.
Όμως εγώ γνώριζα πολύ καλά. Ο κύριος Θωμόπουλος, μου είπε πως ήταν οικονομικοί οι λόγοι. Φυσικά εδώ γελάμε. Για δίωρη εκπομπή έπαιρνα 315 ευρώ καθαρά. Λιγότερα και από το επίδομα ανεργίας. Η βενζίνη, τα διόδια και τα τηλέφωνα για να κλείσω καλεσμένους, κόστιζαν περισσότερο. Δεν έκανα την εκπομπή για τα χρήματα, αλλά για να μιλήσουμε για δημοκρατία. Τους τρομάζει τους «δημοκράτες» αυτό.



Μεγάλη πλάκα είχε όταν ο κύριος Θωμόπουλος, μου έπλεξε το εγκώμιο της εκπομπής, νόμιζα πως θα μου κάνει αύξηση. Άλλα όπως μου είπε, όταν θες να μειώσεις το κόστος, δεν ξεκινάς από τους υψηλόμισθους, αλλά από τους χαμηλόμισθους. Κάτι μου θυμίζει αυτό?
Σκέφθηκα να κάνω λίγο πλάκα, να του πω ότι μπορώ να κάνω την εκπομπή χωρίς να πληρώνομαι, άλλωστε είχα μήνες να πληρωθώ, με δανεικά ζούσα, αλλά τον λυπήθηκα. Πραγματικά τον λυπήθηκα. Είδα έναν άνθρωπο, που για να ζήσει, έχει πουλήσει την ψυχή του και αναλαμβάνει σαν σύγχρονος δήμιος αποκεφαλισμούς. Σκέφτηκα πως την ημέρα που θα το καταλάβει, αν έχει αξιοπρέπεια φυσικά, μπορεί και να αυτοκτονήσει. Στην ουσία, είναι κάτι σαν τον Τόμσεν, σε μικρότερη κλίμακα.
Φυσικά ο κάθε Θωμόπουλος, ακολουθεί εντολές, είναι αυτό που λέμε, πως σήμερα κάθε δουλειά είναι ντροπή. Κάποιοι άλλοι εκεί, που πουλάνε επανάσταση από μικροφώνου, αλλά είναι οι γιές μεν του προέδρου, αποφασίζουν. Μάλιστα δεν μπόρεσαν να πουν ούτε μια κουβέντα όταν συναντηθήκαμε, ούτε ένα καλή τύχη. Λογικό να ντρέπονται. Μπορώ να πω πάρα πολλά, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος. Όπου και αν εργάστηκα, και εργάστηκα στα πιο μεγάλα μέσα, είδα μόνο λογοκρισία και διαφθορά. Είδα στημένες συνεντεύξεις, είδα «πειραγμένες» συνεντεύξεις, θέματα να κρύβονται και πολλά άλλα, που κάποτε πρέπει να μιλήσουμε γι αυτά, να καταλάβουμε πως η διαπλοκή είναι παντού και καταστρέφει το μυαλό μας, αλλά και την χώρα μας όπως βλέπουμε καθαρά σήμερα. Προς τιμήν άλλωστε του κύριου Θωμόπουλου, παραδέχθηκε πως τα μέσα πεθαίνουν γιατί έπεσαν στην διαπλοκή. Μόνο που συνεχίζει να την υπηρετεί.


Για ολόκληρη την απολαυστική αποκάλυψη στον
αναρχικό τραπεζίτη 



Δεν υπάρχουν σχόλια: